Firma Windward si pronajala 1200 čtverečních metrů ve 35. podlaží budovy zvané 360 Adgar Tower ve východním Tel Avivu v Izraeli. Přáním jejích šéfů bylo, aby prostředí sídla vyzařovalo stejného ducha a stejný styl, jaký charakterizuje základní hodnoty společnosti.

Kromě pracovních míst vymysleli architekti pro potřeby společnosti i několik jednacích koutů.

Kromě pracovních míst vymysleli architekti pro potřeby společnosti i několik jednacích koutů.

FOTO: Yoav Gurin

Kruhový prostor je rozdělen do jednotlivých sekcí pomocí skleněných přepážek.

Kruhový prostor je rozdělen do jednotlivých sekcí pomocí skleněných přepážek.

FOTO: Yoav Gurin

FOTO: Yoav Gurin

Architekti si proto při vytváření návrhu vzali za základ industriální styl. Využili hrubé, minimálně opracované dřevo, u některých stěn ponechali přiznaný beton a samozřejmě nechybí výrazné masivní prvky z kovu. Vše ovšem oživili a proteplili několika zelenými stěnami osázenými spoustou živých rostlin.

Téměř z každého místa kanceláře je uchvacující výhled na město.

Téměř z každého místa kanceláře je uchvacující výhled na město.

FOTO: Yoav Gurin

Místo elegantního interiéru luxusních jachet imituje design kanceláře drsné prostředí průmyslových přístavů.

Místo elegantního interiéru luxusních jachet imituje design kanceláře drsné prostředí průmyslových přístavů.

FOTO: Yoav Gurin

Zařízení kanceláří mohlo mít různé podoby. Jako vizuálně velmi vděčná se nabízela stylizace interiéru do podoby luxusních jachet. Designéři ovšem vymysleli firmě styl, který reflektuje drsné prostředí průmyslových přístavů. Jinými slovy, místo prvoplánové uhlazenosti a všudypřítomného elegantního táflování se společně s klientem rozhodli pro svéráznou romantiku surových materiálů a nevšedních řešení.

Zajímavým kontrastem je přiznaný beton v kombinaci s dřevěnou parketovou podlahou a živou zelenou stěnou.

Zajímavým kontrastem je přiznaný beton v kombinaci s dřevěnou parketovou podlahou a živou zelenou stěnou.

FOTO: Yoav Gurin

Zelené stěny příjemným způsobem oživují a v jistém smyslu proteplují pracovní prostředí firmy.

Zelené stěny příjemným způsobem oživují a v jistém smyslu i proteplují pracovní prostředí firmy.

FOTO: Yoav Gurin

Zvláštností zadání je kruhový půdorys patra, jež dostali architekti za úkol zařídit. To možná není úplně ideální pro kancelářské prostory s dalším vybavením, na druhé straně si autoři designu pochvalovali právě zajímavost a náročnost zadání, na jehož splnění měli jen dva měsíce.

Architekti do interiéru přidali i 14 kovových sloupů s korodovaným povrchem.

Architekti do interiéru přidali i 14 kovových sloupů.

FOTO: Yoav Gurin

Hlavní změnou oproti původní podobě prostoru bylo vytvoření několika zvukových bariér a příček, především pak ale 14 nových kovových sloupů s uměle korodovaným povrchem. Architekti rovněž vybrali pro nové kanceláře veškerý nábytek a osvětlení.

Součástí zařízení kanceláří je kuchyňka a na ní navazující společná jídelní zóna.

Součástí zařízení kanceláří je kuchyňka a na ni navazující společná jídelní zóna.

FOTO: Yoav Gurin

FOTO: Yoav Gurin

FOTO: Yoav Gurin

Výsledkem je prostředí, které nabízí pracovní zázemí pro více než sedmdesátku lidí a k tomu veškeré potřebné doprovodné prostory, ať již v podobě sociálního zařízení, kuchyňky s jídelní zónou, několika zasedacích místností a jednacích salónků.

S výjimkou několika málo prostor v centrální části si pak pracovníci usazení po obvodu kruhového prostoru mohou ve chvílích odpočinku užívat unikátního 360stupňového výhledu na město.

Půdorys kanceláří

Půdorys kanceláří

FOTO: Roy David Architecture