Hlavní obsah

Rodný dům Donalda Trumpa jde do aukce. Lepší čas si majitelé nemohli zvolit

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl by to jen pěkný patrový dům v New Yorku, postavený v tudorovském stylu, jakých je v okolí více, a přestože je jeho cena značná, patrně nikdy jindy nebude vyšší, než je v současnosti. Důvodem je jeho bývalý obyvatel. Někdejší malý chlapec, který se proháněl v jeho zdech, je totiž současným kandidátem na post prezidenta Spojených států. Majitelé si pro prodej stavby nemohli vybrat lepší čas. V aukci, jejíž termín byl na poslední chvíli odložen, činí vyvolávací cena v přepočtu 21 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku se bude dražit dům, ve kterém vyrůstal jako chlapec Donald TrumpVideo: AP

 
Článek

Dům, pro jehož stavební sloh je typické kombinování cihel a štuku na fasádě, nechal v roce 1940 postavit Trumpův otec, Fred Trump. Republikánský prezidentský kandidát, Donald, v něm žil od narození do svých čtyř až pěti let.

Foto: Profimedia.cz

K zadní straně domu je přistavěna malá veranda.

Současný spolumajitel Isaac Kestenberg se rozhodl nabídnout dům v aukci především proto, že nezná jeho hodnotu. Skutečnost, že se Donald Trump stal kandidátem na prezidentský úřad, mohla cenu nemovitosti zvýšit. Anebo také ne. Se svou ženou se rozvádí, a protože by pro oba manžele byl dům zbytečně velký, chtějí se ho zbavit.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou dvě kuchyně, jedna v přízemí a druhá v suterénu.

„Ve skutečnosti si nemyslím, že by to mohlo cenu nějak ovlivnit. Ta nemovitost má takovou cenu, jakou má. Důležitá je především poloha, protože ta je v oblasti realit vždycky na prvním místě,” domnívá se Misha Haghani, makléř realitní kanceláře Paramount Realty USA, jež má prodej stavby na starosti.

Foto: Profimedia.cz

Jak uvádějí agentury, čtvrť, kde dům stojí, je klidným, mírumilovným místem, jehož obyvatelé jsou převážně příslušníky vyšší střední třídy.

Dům má pěknou dispozici, je v něm celkem pět pokojů, které doprovází stejný počet koupelen, eventuálně toalet. V přízemí je útulná veranda směřující dozadu na zahradu. Dům je podsklepen, v suterénu je mj. druhá kuchyň. K nemovitosti patří samostatná garáž pro dvě auta. Celková plocha podlah domu činí 355 čtverečních metrů.

Foto: Profimedia.cz

Zájemci o koupi domu si vyžádali více času na jeho novou prohlídku a rozmyšlení, kolik jsou ochotni v nadcházející aukci za nemovitost zaplatit.

Jak upřesňuje agentura AP, v sousedství lze objevit domy postavené ve stejném slohu, tj. tudorovském, ale zrovna tak i v koloniálním či viktoriánském.

Foto: Profimedia.cz

V domě je pět pokojů, plus další místnosti a příslušný počet koupelen.

Newyorská čtvrť v okrsku Queens je známá jako klidná a mírumilovná. V posledních měsících se ovšem stala právě kvůli chystané aukci domu a blížícím se prezidentským volbám turistickou atrakcí. Před rodný dům Donalda Trumpa v posledních měsících přicházejí spousty lidí s touhou vyfotit se před ním.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z koupelen v domě

Internetový deník Dailymail uvádí, že právě vzhledem k souvislosti domu s prezidentským kandidátem si mnoho zájemců o jeho koupi vyžádalo více času, aby si objekt mohli ještě jednou, důkladněji prohlédnout. Aukce proto byla na poslední chvíli odložena na jindy. Bližší termín, než „později v tomto roce” není zatím známý.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Postel pro kluky, kteří si rádi hrají na vojáky

Při zařizování dětských pokojů se mnoho rodičů snaží zohlednit zájmy a koníčky svých ratolestí. V případě klučičích pokojů pak už dlouhá léta kromě fotbalových...

Výběr článků

Načítám