Hlavní obsah

Postel pro kluky, kteří si rádi hrají na vojáky

Novinky, nes

Při zařizování dětských pokojů se mnoho rodičů snaží zohlednit zájmy a koníčky svých ratolestí. V případě klučičích pokojů pak už dlouhá léta kromě fotbalových či jiných sportovních motivů vedou například dinosauři, piráti a samozřejmě aktuální filmové trháky. Stálicí mezi chlapeckými zájmy je pak vojenská technika. Ruská nábytkářská společnost CaroBus proto vytvořila sérii nábytku do dětských pokojů s touto tematikou. Výsledek vzbuzuje nadšení, ale někdy i pobouření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský výrobce nábytku nabízí dětské postele ve tvaru raketometu BukVideo: AP

 
Článek

„Prezentujeme se jako nábytkový salón, který dokáže vytvořit cokoli. Takže klienti se oddají své představivosti a žádají pak po nás nábytek například ve tvaru vesmírných lodí, ponorek a samozřejmě také vojenské techniky. Prvním, kdo si u nás právě takové vozidlo objednal, byl bývalý voják, který jej chtěl pro svého synka. Tak vznikl první model. Když jsme dali celý kus dohromady, zalíbil se nám. Vypadá skvěle a má zajímavou konstrukci. Takže jsme ho zařadili do své nabídky,“ vysvětluje ředitel firmy Anton Koppel.

Foto: Profimedia.cz

Model postele nese název Obránce.

Jako předobraz pro postel ve tvaru vojenského vozidla sloužilo ruské odpalovací zařízení protiletadlových raket Buk. V případě postýlky se výrobci soustředili především na vzhled bočnic postele a nápaditě využili možnost zvedat ložnou plochu postele stejným způsobem, jako se zvedá nosič raket. Pod ložnou plochou je i úložný prostor. Cena postele činí 11 000 rublů, tedy zhruba 4000 korun.

Výrobci ovšem nezůstali u jediného modelu. K příležitosti 70. výročí konce druhé světové války připravili sérii dětského nábytku inspirovanou vojenskou technikou. Ta zahrnuje i postel ve tvaru tanku, letadla, palandu ve tvaru vojenského autobusu, stůl ve tvaru letadla a další kusy nábytku.

Nápaditě působí například motorka se sajdkárou, která je ve skutečnosti postelí.

Foto: Profimedia.cz

Klučičí postel v podobě odpalovacího zařízení je jedním z mnoha různých druhů postelí a dalšího nábytku určeného pro děti.

Obzvláště první model vyvolal v Rusku v nedávné době veřejnou diskuzi, zda je vhodné, aby dětský nábytek měl podobu vojenské techniky, zejména pak v souvislosti s tím, že právě ruská raketa Buk podle vyšetřovatelů sestřelila před dvěma lety na východní Ukrajině civilní letadlo, jehož všichni cestující zahynuli.

Výrobce se ovšem hájí vysvětlením, že postýlka jednoduše odpovídá běžnému zájmu dětí. Tak jako některé touží být v dospělosti například lékařem, jiné chtějí být vojákem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám