Hlavní obsah

Bývalá dodávka pro koně slouží jako skromný, ale plnohodnotný dům

Novinky, tnk

Nadšenkyně z Velké Británie úspěšně proměnila přepravník na koně v malé a útulné plnohodnotné bydlení. Nechybí v něm sprchový kout, toaleta, kuchyň s vařičem a dřezem a také celkem pohodlné lůžko pro několik rodinných příslušníků.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé si do přepravníku vyřezali i několik oken, aby tak prosvětlili interiér.

Článek

Willow Wolfová si vytvořila originální rodinný dům, ve kterém začala před pěti lety bydlet společně se svým manželem. Do toho příbytku se jim pak narodila i dcerka.

Bývalý přepravník pro koně se dočkal velké rekonstrukce. Je v něm zavedena elektřina, nechybí kamna na dřevo, solární panely a nádrž na 125 litrů vody.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízený trochu chaoticky, ale účelně.

Majitelka si vůz 1980 Bedford TK koupila v roce 2011. Dala za něj v přepočtu 40 tisíc korun. Nyní příbytek nabídla k prodeji za zhruba 400 tisíc korun.

Během užívání přepravníku se snažila využít veškerý prostor, který objekt nabízí. Jako úložný posloužil prostor ve spodní části, kam umístila potřeby do domácnosti, hračky aj.

Foto: Profimedia.cz

Ve spodní části automobilu nechybí úložné prostory.

Kuchyňka je skromná a jednoduchá. Vznikla na míru a je celá ze dřeva. Úložné prostory jsou všude po stěnách. Majitelé v nich mají nezbytné potraviny i koření.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyňce je plnohodnotný plynový sporák.

Úložné prostory obklopují i celý prostor lůžka. Krabice, košíky a šuplíky tvoří tělo vyvýšené manželské postele, pod kterou je ještě umístěn menší gauč pro další nocležníky.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice má rysy kočovného bydlení.

Objekt je jedním z důkazů lidské tvořivosti. Podobně nápaditou stavbou je i útulná chatka na kolečkách, která slouží jako bydlení pro moderní kočovníky, kteří milují objevování nových míst. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám