Nemovitost tvoří hlavní dům s velkým obývacím pokojem, jídelnou a třemi ložnicemi, z nichž dvě mají vlastní koupelnu a k poslední patří sprcha a střešní terasa.

Dům je obklopený zahradou, v níž stojí další dva malé domky, každý s jednou ložnicí spojenou s koupelnou. V zahradě je rovněž velký bazén a k němu přilehlý domek, který slouží k relaxaci, nebo jako bar, když majitelé organizují party u bazénu.

Architekti se zaměřili na renovaci interiéru a využili zastřešených venkovních prostor ke zvětšení obytné plochy.

Architekti se zaměřili na renovaci interiéru a využili zastřešených venkovních prostor ke zvětšení obytné plochy.

FOTO: www.modernibyt.cz

Při rekonstrukci byl plně využit potenciál budovy. Architekti si museli vystačit se stávající plochou a jejich úkolem bylo soustředit se na změnu interiéru. Nebylo to ani příliš těžké, protože pohledná stavba nabízela dostatek příležitostí k vybudování příjemného a moderního interiéru.

Venkovní zdi domu dostaly nový nátěr, ale jinak si usedlost zachovala své originální kouzlo.

Obývací pokoj se čtyřmetrovým stropem je propojen s exteriérem pomocí posuvných skleněných dveří. V létě se plocha zdvojnásobí a majitelé plně využívají terasu. Krb byl nově vestavěn, upravena byla i původní pec na chleba, ve které je dnes relaxační kout.

Obývací pokoj se čtyřmetrovým stropem je propojen s exteriérem pomocí posuvných skleněných dveří. V létě se plocha zdvojnásobí a majitelé plně využívají terasu. Krb byl nově vestavěn, upravena byla i původní pec na chleba, ve které je dnes relaxační kout.

FOTO: www.modernibyt.cz

Velkou výhrou byl čtyřmetrový strop hlavní místnosti s velkými posuvnými skleněnými dveřmi, díky nimž bylo možno velikost obývacího pokoje zdvojnásobit otevřením na terasu.

Původní kuchyň byla vybourána a její místo zabrala sestava Doca se spotřebiči značky Gaggenau.

Povrchy jsou vesměs vyvedeny ve studeném odstínu bílé, barvě typické pro ostrov.

Povrchy jsou vesměs vyvedeny ve studeném odstínu bílé, barvě typické pro ostrov. Majitelé ovšem nechtěli zapadnout do stereotypního přímořského stylu a měli požadavek dodat interiéru londýnský šarm, třeba i prostřednictvím Warholovy popartové Marilyn nebo červených barových židlí.

FOTO: www.modernibyt.cz

Minimalistickou kuchyň Doca se spotřebiči Gaggenau oživují červené barové židle a krásný jídelní stůl z masivního dubu.

Minimalistickou kuchyň oživují červené barové židle a krásný jídelní stůl z masivního dubu.

FOTO: www.modernibyt.cz

Minimalistickou kuchyňskou sestavu z bíle lakovaného dubu doplňuje černá granitová pracovní deska. Pracovní ostrůvek s dřezem je využíván zároveň jako snídaňový bar.

Novým prvkem v domě je také krb z masivní granitové desky a kovové zadní části. Na stěně ukrývající krbový komín je umístěna velkoplošná televize.

Jedna ze tří ložnic domu je zařízena v přírodních barvách doplňujících prkennou podlahu. Prostor opět zvětšuje terasa.

Jedna ze tří ložnic domu je zařízena v přírodních barvách doplňujících prkennou podlahu. Prostor opět zvětšuje terasa.

FOTO: www.modernibyt.cz

Koupelna s velkou volně stojící vanou je zařízena v etno stylu. Na Ibize jsou patrné marocké vlivy, kterým se nevyhýbali ani majitelé nemovitosti.

Koupelna s velkou volně stojící vanou je zařízena v etno stylu. Na Ibize jsou patrné marocké vlivy, kterým se nevyhýbali ani majitelé nemovitosti.

FOTO: www.modernibyt.cz

Výklenek v jedné části pokoje, ve kterém bývala v minulosti pec na chleba a později úložný prostor, je dnes otevřená velká nika, která láká k odpočinku.

Kulatým střešním okénkem proniká denní světlo a zajímavý efekt tvoří i čtyři různě tvarovaná okna se žlutě zabarveným sklem, které po setmění výrazně září do noční krajiny v kontrastu s chladnou kamennou stěnou. Práce TG Studia stojí i za zařízením domu.

Na zabydlenou terasu se vychází z jedné z ložnic. Výhled do okolí a pohodlný venkovní nábytek lákají k odpočinku.

Na zabydlenou terasu se vychází z jedné z ložnic. Výhled do okolí a pohodlný venkovní nábytek lákají k odpočinku.

FOTO: www.modernibyt.cz

Klienti měli jediný požadavek – vytvořit eklektický interiér a vyhnout se stereotypnímu Bali efektu, který mají často majitelé přímořských nemovitostí tendenci vyhledávat.

Thomasovi Griemovi a jeho spolupracovníkům se to bezvýhradně podařilo a majitelé mají možnost užívat si příjemné ostrovní léto v domě, který v sobě spojuje to nejlepší z obou zemí.

Venkovní terasu spojenou posuvnými skleněnými dveřmi s hlavním obývacím prostorem využívají majitelé jako jídelnu.

Venkovní terasu spojenou posuvnými skleněnými dveřmi s hlavním obývacím prostorem využívají majitelé jako jídelnu.

FOTO: www.modernibyt.cz

TG studio
Zakladatel studia a jeho současný ředitel Thomas Griem má více než dvacet let zkušeností s rezidenčními i komerčními projekty na mnoha místech světa. V roce 1998 pracoval s Philippem Starckem na rezidenčním projektu pro developerskou firmu Yoo. Jeho tým se skládá z architektů a designérů z různých koutů světa: kromě architektky a partnerky společnosti Liliany Griem zde pracuje Ital Marco Tullio Siviglia, Rumunka Christina Popescu, Australan Liam Fox a Wian Lau a Alex Fong z Hongkongu.

Martina Paulová, www.modernibyt.cz