Byt je rozdělen do dvou úrovní, jeho uspořádání vychází z logického způsobu používání. Ve spodní části je propojena kuchyně, jídelní zóna a obývací pokoj.

Po černém kovovém schodišti se vystupuje do ložnice, k níž je připojena koupelna.

Industriální atmosféru architekt navodil pomocí přiznaného potrubí, kovových konstrukčních prvků a doplňků.

Industriální atmosféru architekt navodil pomocí přiznaného potrubí, kovových konstrukčních prvků a doplňků.

FOTO: Alain Brugier

Obě úrovně bytu propojuje kovové černé schodiště.

Obě úrovně bytu propojuje kovové černé schodiště.

FOTO: Alain Brugier

Obě úrovně propojuje nejenom schodiště, vizuálně jsou spojeny do jednoho celku především stejnou povrchovou úpravou všech stěn a také stropu.

Architekt zvolil cementový nátěr, pouze tam, kde bylo třeba zabránit pronikání vlhkosti do stěn, byla pro finální ošetření povrchů použita speciální pryskyřice.

V loftu je umístěna ložnice se šatnou a koupelnou.

V loftu je umístěna ložnice se šatnou a koupelnou.

FOTO: Alain Brugier

Výrazným prvkem interiéru je žlutá komoda.

Výrazným prvkem interiéru je žlutá komoda.

FOTO: Alain Brugier

Sjednocenou úpravou povrchů architekt zároveň dosáhl příjemné rovnováhy mezi lehce rustikálním laděním daného prostoru a jemně industriálním laděním jeho zařízení.

Jídelní stůl tvoří jednoduchá deska z borového dřeva, která je kolmo orientovaným pokračováním pracovní plochy v kuchyni.

Jídelní stůl tvoří jednoduchá deska z borového dřeva, která je kolmo orientovaným pokračováním pracovní plochy v kuchyni.

FOTO: Alain Brugier

Ve spodní části bytu na první pohled zaujme žlutá komoda, která je jediným prvkem vymykajícím se černo-bílému ladění.

Černě natřenému všudypřítomnému kovu, sklu a bílé výmalbě v jídelně hezky sekunduje velký stůl s deskou z borového dřeva.

Horní část bytu je zcela propojena. Optickým předělem mezi ložnicí akoupelnou je proto polička z ebonizovaného dřeva sucury.

Horní část bytu je zcela propojena. Optickým předělem mezi ložnicí a koupelnou je polička z ebonizovaného dřeva.

FOTO: Alain Brugier

FOTO: Alain Brugier

V horním patře upoutá pozornost návštěvníka především absence jakýchkoli přepážek a zástěn. Koupelna, šatna a ložnice jsou propojeny v jeden celek. Díky tomu horní úroveň bytu působí mnohem prostornějším dojmem.

Jediným prvkem oddělujícím od sebe ložnici a koupelnu je tak pult ze dřeva ebonizované sucupiry (dřevo brazilského stromu upravené tak, aby zčernalo a vypadalo jako ebenové), na němž je umístěno umyvadlo, a zároveň sloužící jako polička.

Hezkým nápadem je oboustranné zrcadlo, které má svou funkci nad umyvadlem i z druhé strany v ložnici.

Hezkým nápadem je oboustranné zrcadlo, které plní svou funkci nad umyvadlem i z druhé strany v ložnici.

FOTO: Alain Brugier

Jak podtrhuje architekt, kromě charakteru vlastního bytu, kouzlo a industriální atmosféru odkazující k podobně laděným loftům v Americe, mu dodávají pečlivě vybírané doplňky. Ať to jsou již svítidla, čiré plastové židličky, konferenční stolek, jenž vypadá, jako by vyrůstal přímo ze země, anebo ponechané a nijak nezakrývané trubky na stěnách.