Hlavní obsah

Pestré a hravé doplňky do dětských pokojů

Právo, Sylva Svobodová

Dětský pokojík je svébytný prostor. Slouží na spaní, hraní i učení. Má být nápaditý, bezpečný a nejlépe vyrobený na míru. Pak ho lze přestavět podle potřeb dítěte, vybavit vtipnými a barevnými doplňky.

Foto: WWW.LUSITO.CZ (2x)

Barevné lentilky svítí. Centrální stropní svítidlo nemusí být nudné. Od kreativní designérky Diany Turinové lze pořídit kulaté i hranaté tvary různých barev. Vyniknou, když vytvářejí u stropu rozmanité skupiny.

Článek

Při zařizování pokojíčku se řídíme zásadou: funkčnost a bezpečnost především.

Pokoj rozdělíme na tři zóny: na hraní, na spaní a učení a začneme realizovat nápady.

Vše ladíme podle věku, potřeb a zálib dítěte.

Foto: WWW.LAVMI.CZ

Obrazová tapeta Sheep je něžná, vtipná, plná inspirace a holčičkám se líbí. Materiál vlies, tapetu si lze nechat zhotovit na přání podle individuálních rozměrů. Do kolekce je stylizované i stropní svítidlo a nástěnné hodiny. Design Babeta Ondrová

Foto: WWW.VIABEL.CZ

Při hraní děti milují kolem sebe prostor a vše rozloží na zem. A tak pořídíme koberce, nejlépe s designem, který rozvíjí jejich fantazii a je součástí hry. Na údržbu i teplo jsou vhodné bavlněné koberce: jemné na dotyk, měkoučké, lze je vyprat v pračce.

Foto: WWW.TULI.CZ

Na snění i odpočinek. Pohodlný sedací pytel SOFA děti milují. Lze ho tvarovat, snadno se přenáší, je antialergenní, prodává se v rozmanitých barvách. Cena od 4899 Kč.

Zhruba od tří let dítě do vybavování klidně zapojíme, obvykle nás překvapí svou fantazií. Je moc důležité, aby se mu v jeho království líbilo. Stává se, že si oblíbí úplně jiné věci, než které bychom zvolili my.

Foto: WWW.VIABEL.CZ

Válendo grando. Děti nevydrží dlouho sedět, potřebují se hýbat, pošťuchovat a povalovat se. Určitě budou spokojené s měkkým sedákem Bool. Připomíná přerostlý tenisák, prodává se v několika barvách, má prací potah, tři různé velikosti. Cena od 3960 Kč

Foto: WWW. LUSITO. CZ

Kabel dělá parádu. Elektrické kabely nemusíme schovávat za skříň, teď zdobí interiér. Jsou barevné, mají šňůry jako od žehliček našich babiček a jsou krásným doplňkem ve stylu retro. Prodávají se v délce 1 metr, ale na přání mohou mít i jiný rozměr.

Vkus, nadčasovost, kvalita a originalita tkví hlavně v doplňcích. Kdo hledá, najde zajímavé návrháře, kteří nabízejí krásné kousky, které jsou na hony vzdálené kýčům. Pozor vždy dáváme na ostré hrany a rohy nábytku, volíme pouze kvalitní zpracování.

Foto: WWW.FLER.CZ

Recyklovaná židle s obrázkem. Stará školní židle může ožít příběhem. Dobrý nápad a štětec v ruce vykouzlí vtipný a veselý kus nábytku do dětského pokoje. Každý kus je originál, autorka na přání vytvoří i doplňky (věšáky, obrázky, vzkazníky, tabule).

Foto: WWW. HELIOS. CZ

Má křídla, ale neuletí. Svítidlo je jednoduché a vtipné. Navrhli ho v Dánsku (Nordlux) a ocení ho ti, kteří si nepotrpí na okázalost, ale je pro ně prioritou funkce ladící se vzhledem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám