Hlavní obsah

Pokoj pro malé slečny vypadá jako krabice bonbónů

Novinky, nes

Dětský pokoj, který sdílejí dvě děvčátka ve školním věku, navrhli designéři brazilského studia Diego Revollo. Každého, kdo do pokoje nahlédne, snad ani nemůže napadnout jiné pojmenování projektu, než Pokoj jako bonbónek - Candy room.

Foto: Alain Brugier (8x)

Zařízení dětského pokoje má své nezpochybnitelné kouzlo. Vládne mu pestrá paleta pastelových barev.

Článek

Dvojice školaček v jednom domě v Sao Paolu získala díky návrhu architektů pokoj, jenž se charakterem svého zařízení zřetelně odkazuje ke skandinávskému stylu. Napovídají o tom čisté, prosté linie, akcent na dřevěné doplňky i jednobarevná výmalba místnosti v odstínu světle šedého cementu.

Foto: Alain Brugier

Architekti nešetřili nápaditými řešeními. (V popředí jsou pastelky.)

Foto: Alain Brugier

Pozadím pro barevné zařízení pokoje jsou čistě šedě vymalované zdi, které živost barevných prvků mírně utlumují.

Právě světlá výmalba je pak ideálním pozadím pro pestrobarevné zařízení pokoje, ať je to již nábytek, tabule na psaní, závěsy, koberec a další prvky. Architekti nevolili jedinou barvu, ale celou paletu světlých pastelových odstínů, takže při pohledu do pokoje má člověk pocit, jako když nahlíží do velké krabice plné pěnových bonbónů marshmallows.

Foto: Alain Brugier

V pokoji je veškerý nábytek čistě dřevěný.

Foto: Alain Brugier

Architekti navrhli v pokoji spoustu úložných prostorů.

V pokoji vedle sebe harmonicky stojí světle fialová palanda, žlutá postýlka, modrý a růžový stolek, u nichž se sedí na fialové a zelené židličce...

Foto: Alain Brugier

Zařízení pokoje je v barvách bonbónů marshmallows.

Foto: Alain Brugier

Ani koberec není jednobarevný.

Jako většina dětských pokojů, i tento měl za úkol spojit v sobě funkci tří místností v jedné. Předně měl sloužit jako ložnice. Zároveň však přes den také jako studovna a ve chvílích volna obou dívek jako jejich herna.

Foto: Alain Brugier

Každý z detailů v dětském pokoji je navržen s velkou dávkou hravosti.

K osvětlení místnosti architekti využili především LED pásky umístěné do všech linií, které se podílejí na členění místnosti.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám