Hlavní obsah

Hlavním dekoračním prvkem vstupní haly domu je motocykl Harley Davidson

Novinky, nes

Důvody pro koupi určitého domu mohou být různorodé. K obzvláště vybraným lákadlům nepochybně patří, nabízí-li majitel společně s obydlím i motocykl Harley Davidson coby dekoraci do vstupní haly. V očích některých zájemců tento fakt jistě vzbudí mnohem větší pozornost, než skutečnost, že objekt samotný získal významná architektonická ocenění. A také jistě odůvodní výši částky, za níž je dům nabízen k prodeji - je to totiž v přepočtu 31,3 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Harley byl navržen speciálně tak, aby ladil s interiérem domu.

Článek

Dům stojící v britském Maltonu, v hrabství Yorkshire, je dílem architektů ze studia Bramhall Blenkharn Architects, a když jej před 13 lety v Maltonu postavili, lokální média jásala nad jeho moderním stylem.

„Jedenadvacáté století konečně dorazilo i do tradičního obchodního městečka Malton,“ hlásala například.

Foto: Profimedia.cz

Lákadlem pro koupi tohoto domu je pro mnohé zájemce nepochybně hlavně motocykl sestavený newyorskými designéry a mechaniky z Orange County Choppers.

Foto: Profimedia.cz

Motocykl je umístěn ve vstupní hale domu.

A nebyla to jenom lokální média, kdo objekt nazvaný Walnut House (Ořešákový dům) ocenil. Mnohem důležitější je, že stavba získala prestižní ocenění RIBA, tj. Královského institutu britských architektů.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé pravidelně upravovali nejen interiér domu, ale také navrhli vzhled zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Dům nazvaný Walnut House zaujme nejen svou architekturou, ale většinu zájemců spíše motocyklem, který se ukrývá v jeho interiéru.

Dům má ocelovou konstrukci a jednou z jeho příznačných vlastností je velké množství světla, jež zalévá interiér.

Své současné majitele, kterými jsou John a Tanya Hawkinsovi, nadchl prakticky okamžitě. Neváhali tedy ani okamžik a začali se pídit po možnosti jeho koupě.

Foto: Profimedia.cz

Dům má celkem tři podlaží.

Během let, která v něm strávili, manželé provedli v domě několik změn. Pravidelně upravovali interiér a především pak navrhli vzhled zahrady, kam nechali doplnit osvětlení a vodní prvky.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl svého času označen za jeden z nejmodernějších ve městě.

Foto: Profimedia.cz

V domě je několik místností určených pro společně trávené chvíle, ať jen pro popovídání si, poslech hudby, sledování filmů atd.

Kromě již zmiňovaného motocyklu Harley Davidson, který na zakázku ručně sestavovali designéři a mechanici z Orange County Choppers, zaujmou návštěvníka i pop-artové portréty bratrů Krayových, svého času v Británii velmi známé a svým způsobem populární dvojice kriminálníků. Vše, společně s nábytkem je zahrnuto v ceně domu.

„Všechno rádi přenecháváme budoucímu majiteli, protože vše bylo vytvořeno speciálně pro tento dům a do našeho nového domova by se nic z toho nehodilo,“ vzkazují manželé, kteří se stěhují do nového bydlení v renovovaném kostele.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Každá z ložnic v domě má svou vlatsní koupelnu.

Objekt má tři podlaží. V přízemí je vstupní hala s obývacím pokojem, technická místnost, toaleta a dvě ložnice s vlastními koupelnami. V prvním poschodí je velká kuchyň s jídelnou a balkónem, hudební místnost, další obývací pokoj a kancelář, již rovněž doplňuje balkón.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Ve druhém poschodí je pak už jen hlavní ložnice domu s vlastní koupelnou a šatnou a pokoj pro hosty doplněný opět koupelnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám