Hlavní obsah

Retro tropické motivy dodají interiéru letní atmosféru i v zimě

Novinky, tnk

Pokud na vás podzimní a zimní plískanice působí depresivně a jste milovníci léta, tepla a exotiky, zkuste si jich kousek vnést i do interiéru. Motivy palmových listů a pestrých papoušků prostor rozzáří jako na karnevalu.

Foto: Lime Lace, Milton & King

Tapety s motivem palmových listů promění interiér v džungli.

Článek

V interiéru zařízeném v exotickém stylu by rozhodně mělo být velké množství rostlin. Zaměřte se hlavně na efektní palmy nebo jim podobné druhy.

Skvěle bude vypadat třeba monstera, juka obrovská nebo dracéna. Kombinujte je s popínavými rostlinami, kterými nechte částečně porůst i nábytek.

Foto: Sweet Party Day, Art House

Volte bohaté květinové motivy a nebojdte se křiklavějších a výraznějších barev.

Rozhodně se nemusíte držet jednoduché a minimalistické barevnosti. Naopak se vyplatí uplatnit co nejpestřejší paletu barev a širokou škálu tvarově rozmanitých dekorací. Nezapomeňte ale, že by všechny měly mít společnou tematiku.

Foto: MiaFleur, The Contemporary Home, Eco Chic

Pestré drobné sošky ve tvaru papoušků, opic nebo hadů barevně oživí a zpestří prostor.

Vsaďte na pastelové a teplé barvy. Hodí se blankytně modrá, všechny odstíny zelené, sytě žlutá i rudá barva. Ta dodá prostoru dynamiku. Pokud ale budete zařizovat v tomto stylu ložnici, rudé se raději vyhněte. Působila by rušivým dojmem.

Foto: Eco Chic

Motivy exotického ovoce rozhodně nešetřete.

Abyste prostor oživili, sáhněte i po kouscích, které vám osobně připomínají dovolenou a letní období.

Na stěnách by tak neměly chybět obrázky z dovolené a jako dekorace třeba mušle. Vhod přijde i nástěnná mozaika z oblázků nebo nalezených kachliček a sklíček.

Foto: DaWanda

Výrazné slunce vnese do prostoru letní atmosféru a optimismus.

Abyste si exotiku ještě víc připomněli, vybírejte nevšední doplňky. Vhod přijdou klasické velké mísy s motivem ryb, ubrousky s potiskem mořských živočichů nebo kousky imitující korálové útesy.

Foto: Black By Design, design3000.de, The Contemporary Home

Prvky inspirované mořem připomenou letní dovolenou.

Interiéru zařízenému v exotickém stylu sluší i přírodní dekorace a nábytek s orientálním motivem, které podpoří relaxační dojem z prostoru. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám