Jak architekti vysvětlují, základním úkolem bylo najít nový funkční přístup k 85 let starému domu. Klíčem se nakonec ukázala změna umístění hlavního vchodu a s tím spojená přestavba.

Nová podoba hlavního vchodu do domu

Nová podoba hlavního vchodu do domu

FOTO: Martin Gardner

FOTO: Martin Gardner

Díky tomu nyní na sebe jednotlivé místnosti v přízemí mnohem přirozeněji a logičtěji navazují. Hlavní směr pohybu v domě tak vede od krytého vchodu do vstupní haly, přes kuchyň až k obýváku, jenž je nově navržen v otevřeném plánu.

Zařízení kuchyně obstarala firma John Hollis Furniture.

Zařízení kuchyně obstarala firma John Hollis Furniture.

FOTO: Martin Gardner

V kuchyni se hezky snoubí čistě bílá výmalba s tmavohnědým nábytkem z masivu.

V kuchyni se hezky snoubí čistě bílá výmalba s tmavohnědým nábytkem z masivu.

FOTO: Martin Gardner

Stejnou péči pak architekti věnovali i ostatním místnostem, navrhli tak nový vzhled pro koupelnu rodiny i hostů, hlavní ložnici s vlastní koupelnou a dětské pokoje.

Renovací prošly všechny koupelny.

Renovací prošly všechny koupelny.

FOTO: Martin Gardner

Rozšíření přízemí domu architekti navrhli tak, aby provázali jeho interiér s exteriérem. Koneckonců, zahrada, do níž je dům zasazen, má mírně přes 4000 m2, a tak by byla škoda, kdyby od ní měli zůstat obyvatelé domu izolovaní.

Velice důležitou úpravou bylo propojení interiéru s exteriérem.

Velice důležitou úpravou bylo propojení interiéru s exteriérem.

FOTO: Martin Gardner

Návrh zahrady zahrnoval i vybudování dlouhého bazénu.

Návrh zahrady zahrnoval i vybudování dlouhého bazénu.

FOTO: Martin Gardner

Součástí úprav domu byla i proměna již zmiňované zahrady. V bezprostřední blízkosti stavby zahradní architekt Philip Porter využil paletu přírodních materiálů, které vzdávají hold její architektuře.

Novinkou, jež zaujme každou návštěvu hned na první pohled, je pak rozměrný venkovní bazén.

Původní stav domu

Původní stav domu

FOTO: Martin Gardner

Přízemí

Přízemí

FOTO: OB Architecture (2x)

Horní patro

Horní patro