Dům směrem do ulice poctivě kopíruje vzhled okolní zástavby, k níž je natěsno přimknutý. Jestliže ostatní domy v ulici mají zdi cihlové, architekti neváhali a divákovi předestřeli cihlovou fasádu rovněž. Potud ale podobnost končí.

Zatímco čelní strana domu a polovina boční stěny mají povrch cihlový, fasáda zadní části domu je z vlnitého plechu. Stejně jako celá střecha.

Zatímco čelní strana domu a polovina boční stěny mají povrch cihlový, fasáda zadní části domu je z vlnitého plechu. Stejně jako celá střecha.

Zejména na čelní fasádě si architekti doslova vyhráli s možnostmi, jež zvolený stavební materiál nabízí. Místo tradičních plných cihel použili odlehčené perforované, z nichž vytvořili vzor místy připomínající krajku.

Aby umožnili obyvatelům výhled od ulice a přitom uchovali jejich soukromí před zvědavými pohledy kolemjdoucích, navrhli dva dlouhé úzké pásy v místě oken, kde cihly vůči sobě posunuli, aby vznikl nový vzor. Aby to nebylo tak snadné, ztížili si architekti práci ještě předsevzetím použít na fasádě jen celé cihly.

Architekti si s cihlami vyhráli.

Architekti si s cihlami vyhráli.

Druhá polovina domu směřuje na zemědělský dvůr a do polí za ním. Aby co nejlépe zapadl mezi místní tradiční hospodářská stavení budovaná často narychlo jen z vlnitého plechu, obalili architekti druhou, zadní polovinu stavby do pláště z vlnitého plechu.

V přízemí spojuje přední a zadní vchod chodba vedoucí napříč domem.

V přízemí spojuje přední a zadní vchod chodba vedoucí napříč domem.

Stejný materiál je pak použit i jako střešní krytina, která je ovšem na straně do ulice maličko posunuta dozadu, aby nenarušovala ráz tamní zástavby.

Zatímco skelet domu je z dřevěných trámů, podlaha je z leštěného betonu.

Zatímco skelet domu je z dřevěných trámů, podlaha je z leštěného betonu.

Změnu materiálu na zadní polovině domu doprovází i změna způsobu otevření domu. Na dvůr a do polí se obyvatelům otevírají ničím nerušené velké výhledy díky velkým proskleným plochám oken a dveří.

Strop nad obývací pokojem chybí, je až ve dvojnásobné výšce.

Strop nad obývacím pokojem chybí, je až ve dvojnásobné výšce.

Interiér rodinného domu, rozkládající se na ploše 100 m2, je navržen se stejnou geometrickou precizností, s jakou architekti navrhovali cihlovou fasádu. Každé z obou podlaží rozdělili na přesné čtvrtiny.

Dům je na straně do dvora více otevřen.

Dům je na straně do dvora více otevřen.

V přízemí je takto vytvořena kuchyně a obývací pokoj, zbývající dvě čtvrtiny propojuje dlouhá chodba vedoucí od předních dveří k zadním. Z chodby se vstupuje na toaletu a také se jí přichází do prostoru sloužícího jako technické zázemí domu a prádelna.

Interiér venkovského domu je zařízen v moderním, velmi minimalistickém stylu stylu.

Interiér venkovského domu je zařízen v moderním, velmi minimalistickém stylu.

V prvním patře okupuje dvě čtvrtiny dvojice pokojů, jedna je vyhrazena pro koupelnu a poslední čtvrtina, ta nad obývacím pokojem, je volná a ponechává mu tak příjemně volný prostor se stropem ve dvojnásobné výšce.

Uspořádání interiéru domu v přízemí (vlevo) a v prvním patře.

Uspořádání interiéru domu v přízemí (vlevo) a v prvním patře