Na rozdíl od původního rozšíření, které jakž takž odpovídalo stylu domu, se architekt vydal zcela novou cestou a záměrně nový objekt k ničemu v okolí nevztahoval.

Přístavba s plochou 60 m2 tak působí dojmem samostatné budovy, byť je ve skutečnosti propojena s domem.

Z exteriéru architekt pužil černé překližkové desky, v interiéru jim ponechal původní barvu.

Z exteriéru architekt použil černé překližkové desky, v interiéru jim ponechal původní barvu.

Pod knihovnou je prostorná garáž.

Pod knihovnou je prostorná garáž.

Zatímco původní rozšíření domu sloužilo jako garáž a kůlna, nová přístavba má dvě výškové úrovně.

V přízemí zůstala zachovaná garáž, nad ní je pak hlavní důvod všech změn - prostorná a především bohatě vybavená knihovna s čítárnou, o níž majitelům domu šlo především.

Boční stěna garáže není zcela uzavřena.

Boční stěna garáže není zcela uzavřena.

Přístavba je z exteriéru i v interiéru obložena překližkovými deskami. V interiéru jim architekt ponechal původní barvu, venkovní desky jsou černé.

Ústředním prvkem přístavby je obrovské okno směřující do zahrady domu. Čtenář pohodlně usazený v lenošce a listující v knížce má tak možnost kdykoli odtrhnout oči od stránek a zahledět se ven do přírody, která jako by byla v knihovně přítomna spolu s ním.

Do knihovny se vchází po několika schodech vedoucích od nově vybudovaného vstupu do domu.

Do knihovny se vchází po několika schodech vedoucích od nově vybudovaného vstupu do domu.

Součástí rozšíření stavby byla i mírná změna v uspořádání interiéru samotného domu. Tu podmínila změna umístění vstupu do domu. Nově se vchází v místě propojení starého stavení a přístavby.

Někdejší dvojici oddělených místností sloužících jako jídelna a obývací pokoj architekt sloučil do společného prostoru fungujícího jako kuchyň s jídelnou a obývací pokoj dohromady. V horním patře je pak uložena ložnice majitelů doprovozená koupelnou a samostatnou toaletou.

Police plné knih a spousta světla. Tak si člověk představuje soukromou knihovnu s čítárnou.

Police plné knih a spousta světla. Tak si člověk představuje soukromou knihovnu s čítárnou.

V interiéru se opakují svítidla s hravou pravidelností připomínajíce v podvečer poslední záblesky slunečních paprsků.

V interiéru se opakují svítidla s hravou pravidelností připomínající v podvečer poslední záblesky slunečních paprsků.

Do knihovny se vchází od vstupních dveří, na úrovni horního patra již nově přistavěná část propojena s hlavní budovou není.

Pro důkladné osvětlení při četbě za večerů a šera pak nechybí klasické zářivky.

Pro důkladné osvětlení při četbě za večerů a šera nechybí klasické zářivky.