Hlavní obsah

Podmanivá lehkost skleněného světla

Právo, Karolina Černá

Pro stolní i závěsná svítidla zhotovená ze skla je společná nadčasovost. Hodí se do každého interiéru, vybírat můžeme z minimalistických, intimních i slavnostnějších variant.

Foto: OBI

Kuchyňské i obývací prostory odlehčí stropní LED svítidlo Globo. Cena 3999 Kč

Článek

Skleněná svítidla svítí studenějším bílým nebo hřejivějším zlatavým světlem, sklo ale může být také probarvené, takže rozhodně nejde o nudný materiál.

Nejčastěji bývá skleněné svítidlo spojeno s kovovou konstrukcí, ať už s chladivou ocelí, mědí, či zlatem.

Foto: BACHMAN LIGHTING

Luxusní závěsná koule vzniká technikou foukání skla při různých teplotách, vnitřní část koule je z mléčného skla. Vyrábí se v široké škále zbarveného skla. Cena 32 994 Kč.

Foto: BLOMUS

Netradičně — čirý svícen na čajovou svíčku s podstavcem z nerezové ušlechtilé oceli vytváří romantickou atmosféru doma i venku. Cena 509 Kč.

Péče o skleněná svítidla je snadná. Většinou je stačí oprášit prachovkou či přetřít vlhkým hadříkem.

Je-li svítidlo silně znečištěné, odinstalujeme ho a omyjeme octovou vodou v plastové nádobě (v umyvadlu nebo ve dřezu hrozí poškrábání).

Foto: DT GLASS

Designová svítidla kolekce Vejtsberg jsou vhodná do moderního interiéru. Dojem čistoty a jednoduchosti umí rozptýlit pouze design kabelu elektrického vedení. Cena 4449 Kč.

Použít můžeme speciální sprej, který nastříkáme a necháme s rozpuštěnou špínou odtéct. Svítidlo dočistíme suchým hadříkem.

Foto: DT GLASS

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám