Na výběr vhodného bytu si dali dostatek času a věnovali mu spoustu energie. Nakonec se jim podařilo najít prostorný 2 + kk v pražské novostavbě v lokalitě, která jim nabízí vše, co k životu potřebují.

Jaký byl hlavní požadavek na společné bydlení?

Ondřej: Výběr lokality se odvíjel od dvou požadavků. Já jsem chtěl být blízko Sparty a partnerka chtěla bydlet v Praze 5. Oba dva sportujeme a rádi trávíme čas na čerstvém vzduchu, takže blízkost tenisových kurtů a Ladronky je pro nás velmi příjemná.

Nakonec se nám podařilo najít místo, které je, co se týče občanské vybavenosti, naprosto ideální. Jsme kousek od centra, máme blízko na nákupy u Anděla, do motolské nemocnice …

Osvětlení v celém bytě je od firmy Rendl light studio. Čelní stěna je provedena v benátském štuku.

Osvětlení v celém bytě je od firmy Rendl light studio. Čelní stěna je provedena v benátském štuku.

FOTO: www.modernibyt.cz

Silvie: Hledali jsme také cihlovou novostavbu. Po konzultaci s developery vím, že hodně nových bytů se staví skeletových, které velmi špatně zvukově izolují. To jsme po zážitcích z panelového domu nechtěli.

Museli jste původní byt hodně upravovat?

Ondřej: Předělávali jsme tři místnosti a největší úpravy probíhaly ve vstupní chodbě, ze které vedly dveře do kuchyně. Ty jsme nechali zazdít, prohloubili jsme chodbu a tím získali větší úložný prostor. Ale jiné stavební úpravy jsme nedělali, pouze jsme se zaměřili na zařízení interiéru.

Zkosený jídelní stůl je vyrobený na míru a má za úkol rozčlenit dlouhou užší místnost. Fotky zavěšené nad ním jsou z Ondřejovy a Silviiny řecké dovolené.

Zkosený jídelní stůl je vyrobený na míru a má za úkol rozčlenit dlouhou užší místnost. Fotky zavěšené nad ním jsou z Ondřejovy a Silviiny řecké dovolené.

FOTO: www.modernibyt.cz

Měli jste konkrétní představu o zařízení bytu, nebo jste spoléhali na designérku?

Silvie: Měli jsme svoji představu, kterou nám Martina pomáhala zrealizovat. Jasně jsme věděli, jaké barevné ladění bytu chceme zvolit, a Martina nám pomohla s rozmístěním nábytku. Měla praktické návrhy, které by nás nenapadly.

Ondřej: Oproti původnímu bytu jsme potřebovali také větší úložný prostor. Chtěli jsme alespoň třikrát více úložného místa, a proto jsme také hledali větší 2+kk. Zatím jsme sice jen dva, ale nechtěli jsme si v bytě překážet.

Neobvyklé řešení zvolila návrhářka za studia Martina design v podobě nástěnných polic na knihy.

Neobvyklé řešení zvolila návrhářka za studia Martina design v podobě nástěnných polic na knihy.

FOTO: www.modernibyt.cz

Už od počátku, kdy jsme začali byt hledat, jsme si byli jisti, že chceme byt, který bude působit jednoduše, ale bude mít sílu. Volili jsme tedy světlé barvy, kombinaci bílé a světle šedé a v obývacím pokoji potom imitaci benátského štuku na čelní stěně.

Kde jste čerpali inspiraci?

Silvie: Hledali jsme hodně na internetu, co se týká třeba tapet, ale procházeli jsme i showroomy.

Ondřej: Hodně jsme komunikovali s designérkou. Měli jsme třeba nějaký nápad, ale neuměli jsme ho dobře vyjádřit a ona mu dokázala dát konkrétní podobu. Byl to přínosný dialog, při kterém obě strany přicházely s nápady, a hledalo se nejvhodnější finální řešení.

Ložnice se opět drží světlých tónů, tmavá barva je pouze doplňková. Vysoké zrcadlo pořídili majitelé v Ikea.

Ložnice se opět drží světlých tónů, tmavá barva je pouze doplňková. Vysoké zrcadlo pořídili majitelé v Ikea.

FOTO: www.modernibyt.cz

Jak jste se vy dva dohodli mezi sebou?

Ondřej: Kdybychom vám řekli, že jsme o tom nevedli žádné diskuze, tak nám neuvěříte. My jsme už před koupí bytu víceméně žili bydlením. Než jsme našli tohle místo, stálo nás to spoustu energie a samozřejmě i času. Chtěli jsme se pevně rozhodnout a být si jisti, že byt je přesně to, co hledáme.

Protože já hodně pracuju, z 90 % je zařízení Silviiným nápadem a na těch zbývajících 10 % jsme se shodli. Já jsem měl někdy trošku jinou představu, která byla většinou akceptována.

www.modernibyt.cz