Stávající strukturu tvořila konstrukce z pilířů a trámů z lepeného lamelového dřeva, tzv. glulamu, spojených ocelovými deskami. Architekti ze studia Bates Masi + Architects se tedy přidrželi stylu původní stavby, ale přidali nový konstrukční a designový prvek - tenký kovový plát.

Do domu se vstupuje po schodech do prvního patra. Přízemí slouží jako soukromá zóna.

Do domu se vstupuje po schodech do prvního patra. Přízemí slouží jako soukromá zóna.

První patro i přízemí obklopují terasy.

První patro i přízemí obklopují terasy.

Horní a přízemní terasu propojuje schodiště.

Horní a přízemní terasu propojuje schodiště.

V místě s velkým rizikem hurikánů a silných větrů bylo třeba volit takové materiály, které budou dostatečně odolné. I to bylo důvodem, proč architekti zakomponovali ocelové pláty. Umožňují totiž s menším množstvím hmoty i hmotnosti dosáhnout potřebné pevnosti.

Navíc pláty bylo možné na některých místech přiznat a povýšit je na designový prvek. Obzvláště ty, které jsou perforované, takže propouštějí světlo a působí odlehčeným dojmem. Je z nich vyrobeno například schodiště, poličky, sedadla, pracovní plochy nebo lustr v jídelně.

Kuchyně má oddělenou varnou zónu a zónu pro přípravu surovin.

Kuchyně má oddělenou varnou zónu a zónu pro přípravu surovin.

Zajímavý lustr v kuchyni patří k prvkům vyrobeným z perforované oceli, keré osvěžují interiér domu.

Zajímavý lustr v kuchyni patří k prvkům vyrobeným z perforované oceli, které osvěžují interiér domu.

Architekti si pochvalují, že si díky tomuto materiálu mohli nechat vytvarovat všechny potřebné prvky na místě. Takže nebylo nutné dovážet každý komponent zvlášť a odjinud. Tím se ušetřily nejen zbytečné náklady, ale - v širším měřítku - i životní prostředí.

Obývacímu pokoji dominuje dřevo.

Obývacímu pokoji dominuje dřevo.

Světlejší část obývacího pokoje.

Světlejší část obývacího pokoje.

Ani v přístavbě ovšem nechybí hlavní materiál z původního domu, jímž je dřevo. Architekti je využili na podlaze, na stěnách i na stropech. Dřevo je jasným spojujícím prvkem mezi oběma částmi.

Se schody je zajímavě propojen pracovní stolek.

Se schody je zajímavě propojen pracovní stolek.

Ložnice majitelů

Ložnice majitelů

Současná dispozice objektu se díky přístavbě radikálně změnila a majitelé mají teď dvojnásobné množství prostoru - celková plocha podlah činí 288 m². Do domu se vstupuje po schodech do prvního patra, kde je kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Zhruba v centru celého prostoru je schodiště, po němž se sestupuje do přízemí, které má mnohem více soukromý charakter. Právě tam se nachází ložnice majitelů s přilehlou šatnou a koupelnou, i dva pokoje pro hosty s další koupelnou, z níž se vychází k venkovní sprše.

Koupelna pro hosty

Koupelna pro hosty

Koupelna majitelů

Koupelna majitelů

Plánek prvního poschodí (horní) a přízemí

Plánek prvního poschodí (horní) a přízemí