Hlavní obsah

V červené botě prý mají páry možnost najít jeden druhého

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli Nový Zéland má v současnosti většina lidí coby turistickou atrakci spojenou především s možností navštívit ona pamětihodná místa, kde se natáčela trilogie Pán prstenů a poté i Hobit, nabízí tato vzdálená krajina kromě útulných podzemních nor s kulatými dveřmi spoustu dalších architektonických zajímavostí. Jednou z nich je ubytovna kavárny Kašparův dům (Jester House Café) na severním výběžku Jižního ostrova.

Foto: Profimedia.cz

Červená botka se ukrývá v lískovém houští.

Článek

Manželé Steve a Judy Van-Den Yssel-Richardsovi ji totiž vystavěli ve tvaru veliké boty. Práce jim zabrala více než rok. Podle odhadů má jejich model velikost 318. Starobyle vyhlížející červené botě nechybějí samozřejmě tkaničky, pouze horní část je zastřešena a vedle okna umístěného místo jazyka vyčnívá nenápadný komín.

Foto: Profimedia.cz

V přízemí boty je obývák s krbem.

Foto: Profimedia.cz

Stavba romanticky ukrytá v lískovém houští vypadá, jako by vyskočila odněkud z pohádky. Má svůj vlastní dvorek s posezením a venkovním krbem. Interiér je rozdělen do dvou částí. V přízemí je obývák s dalším krbem, v horním patře je pak ložnice. A protože s romantikou to manželé Van-Den Yssel-Richardsovi míní vážně, v koupelně je sprcha dimenzovaná pro dva.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna se sprchou

Sami manželé ovšem v domě nežijí. Pronajímají jej párům, které touží po soukromí a možnosti najít v hektických časech zase jeden druhého. Noc tam vyjde na 5000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice se nachází v podkroví stavby.

„Nápad se zrodil během jedné z těch debat, jež sice začnou na jednom místě, ale brzy se vymknou kontrole a ubírají se svou vlastní cestou. Původně to měla být čajová konvička, pak dům na stromě, až nakonec padl nápad, že by to mohla být bota. A u toho jsme už zůstali,“ uvedla pro Daily Mail Judy Van-Den Yssel-Richardsová.

Foto: Profimedia.cz

Dvorek s venkovním posezením u krbu

Reklama

Související články

Pláž je jako posetá popadanými talíři UFO

Jako skupinka popadaných talířů UFO vypadají domky na pobřeží Žlutého moře v čínském městě Ž'-čao v provincii Šan-tung. Návštěvníci tohoto letoviska, které...

Výběr článků

Načítám