Pozemek pod magickým vrchem, nejznámějším na Hané, dostupnost města a v neposlední řadě i výhled na nedaleká rodiště obou manželů – to byly důvody, které mluvily právě pro toto místo.

Když k tomu všemu přičteme otevřené investory, projekt s netradičními prvky v exteriéru i interiéru a stavební firmu dělající čest svému „hvězdnému" jménu, vyjde nám spojení slibující od počátku spokojenost na obou stranách.

Elegantní, účelné a nadčasové – takové je kuchyňské pracoviště v designu Hanák Nábytek. S jemnou barevností kuchyňské linky zajímavě kontrastuje jídelní kout se zářivě červenými židlemi.

Elegantní, účelné a nadčasové – takové je kuchyňské pracoviště v designu Hanák Nábytek. S jemnou barevností kuchyňské linky zajímavě kontrastuje jídelní kout se zářivě červenými židlemi.

FOTO: Robert Virt, www.mujdum.cz

Zkušenosti s předchozím bydlením v rodinném domě i bytě daly investorům jasnou představu o proporcích i dispozičním řešení budoucího zděného domu. Zaměřili se tedy na hledání projektu, který by odpovídal jejich nárokům na komfort bydlení a zároveň korespondoval s okolní krajinou.

Půdorys přízemí: 1) kryté parkování 2) zahradní domek 3) předsíň 4) kuchyň 5) jídelna 6) obývací pokoj 7) technická místnost 8) ložnice 9) koupelna 10) sauna 11) WC 12) krytá terasa 13) whirlpool 14) bazén

Půdorys přízemí

FOTO: Robert Virt, www.mujdum.cz

Přestože projekt stavby je navržen pro rovinatý terén, podařilo se ji umístit na značně svažitém pozemku za pomoci betonových základových pasů, které sahají ve svahu až do dvoumetrové hloubky. Možná nad realizací stavby drželi ochrannou ruku druidi, pobývající podle bájí na lesnatém vrchu, ale hlavní zásluhu mají dozajista šikovné ruce a kvalitní práce pracovníků vybrané stavební firmy.

Kuchyňský kout a jídelnu designér Jiří Veselý opticky oddělil od obývací pokoje stěnou ze sádrokartonu a pískovaného skla s motivem kruhů.

Kuchyňský kout a jídelnu designér Jiří Veselý opticky oddělil od obývacího pokoje stěnou ze sádrokartonu a pískovaného skla s motivem kruhů.

FOTO: Robert Virt, www.mujdum.cz

Typový projekt je koncipován jako přízemní rodinný dům s užitným podkrovím. To by však majitelé v současné době nevyužívali, a proto se rozhodli schodišťový prostor zaslepit. Nové dispoziční řešení nabídlo další možnosti interiérových úprav.

Zařízení interiéru nachází inspiraci v retro stylu 80. let minulého století. Do chodby proudí denní světlo přes obývací pokoj třemi otevřenými nikami.

Zařízení interiéru nachází inspiraci v retro stylu 80. let minulého století. Do chodby proudí denní světlo přes obývací pokoj třemi otevřenými nikami.

FOTO: Robert Virt, www.mujdum.cz

Designér navrhl kuchyňský kout s varným ostrůvkem, jídelní část přesunul do prostoru původního schodiště a oddělil jej od obytné části prosklenou stěnou s pískovanými kruhovými motivy, která zároveň propouští světlo do jídelny. Prostor se tak zvětšil nejen opticky, ale i fakticky, a navíc se významně prosvětlil.

Také exteriér domu se může pochlubit atypickými prvky. Impozantní vstup do zděného domu po půlkruhovém žulovém schodišti hlídají dva sloupy, umístěné asymetricky na jedné straně. Bludný balvan tu jakoby nahodile ukotvuje dřevěný sloup u venkovní terasy. Zděný dům lemuje ze tří stran terasa se žulovou dlažbou.

Půdorys patra: 1) předsíň 2, 3) dětský pokoj 4) koupelna + WC

Půdorys patra

FOTO: Robert Virt, www.mujdum.cz

"Kvalitní práci stavební firmy dokládá i to, že si ji pro realizaci svého domu na sousedním pozemku vybrala také dcera s manželem. Nemenší chválu si zaslouží i designér Jiří Veselý. Jsme rádi, že jsme se do výstavby dalšího domu pustili, protože kompletně splnila naše očekávání," pochvalují si majitelé spolupráci se všemi firmami.

Zuzana Ottová, www.mujdum.cz