Hlavní obsah

Posuvné visuté lůžko je ideálním řešením do malých bytů

Novinky, nes

Každý, kdo doma bojuje s nedostatkem místa, s jistou nevraživostí pohlíží na postele, které jsou potřeba obvykle jen na noc a přes den jen neplodně zabírají drahocenný prostor. Velmi šikovně tento problém řeší pohyblivá postel pařížské firmy Espace Loggia, která se ráno jen pomocí stisknutí tlačítka vysune vzhůru ke stropu, kde nikomu nepřekáží.

Foto: Profimedia.cz

Postele ve dvoulůžkové velikosti mají výklopné nožky.

Článek

Lůžko je uchyceno ke zdi pomocí dvou kolejniček, po nichž jezdí vzhůru a dolů. Zatímco na noc je třeba prostor v místě lůžka mírně poklidit, aby je bylo kam stáhnout, přes den je pod ním umístěn například psací stolek s židlí nebo různě organizovaná sedátka se šuplíky.

Ta – v závislosti na typu – slouží buď jen k posezení, nebo jako pohovka, a tedy i druhá postel. Prostor mezi kolejničkami není nijak promarněný. Výrobce jej rozdělil do několika poliček.

Foto: Profimedia.cz

Přes dne stačí postel nechat vyjet ke stropu a na jejím msítě vznikne spousta volného místa. Zabudovaný výklopný stůl se dvěma židličkami může posloužit nejen k práci ale i jako jídelní.

Pohyblivé postele, jak je výrobci nazývají, jsou určeny jak do ložnic dospělých, tak do pokojů dětí a studentů. I proto jsou v nabídce ve dvaceti barevných variantách a také se třemi druhy dřevěných povrchů. Vyrábějí se přímo ve Francii, a to v mnoha velikostech od menších dětských postelí až po klasická dvojlůžka pro dospělé.

Foto: Profimedia.cz

Minimalistické řešení pro studentský pokoj: přes den se lůžko vytáhne ke stropu a obyvatel pokojíku bu´d pracuje na úkolech do školy, nebo vytáhne i stůl a může si lenošit na sedačkách.

Foto: Profimedia.cz

Uspořádání v nočním režimu. Stůl se sníží pod úroveň opěradel sedaček, na něž dosedne postel. Lampička, která přes den svítila při práci na stole, poslouží večer ještě při četbě před usnutím.

Cena každého lůžka velmi závisí nejen na materiálu, z nějž je vyrobeno, ale také na velikosti a množství doplňků. Pro představu, postel o rozměrech 140 x 190 cm z lakovaného borovicového dřeva, s roštem, čtyřmi šuplíky a dvěma elektrickými zásuvkami zabudovanými v rámu, vyjde na 3960 euro, tedy 108 000 korun, respektive 3175 euro (86 600 Kč) v případě přírodního provedení bez laku.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní způsob, jak zařídit malý pokoj pro dvě děti bez palandy a tedy i věčných dohadů o tom, kdo bude spát nahoře a kdo dole.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní police nabízejí bohaté využití

Moderní police jsou jednoduché a snadno se přenášejí. Stávají se důležitým designovým prvkem místnosti. Navíc existuje spousta možností, jak je využít.

Výběr článků

Načítám