Prací se ujala holandská společnost Maxwan. Ke stávajícímu objektu vytvořila dvě přístavby, jimiž rozšířila na jedné straně obývák a z druhé strany pak kuchyň. Obývací pokoj získal nejen na prostoru, ale především se velice projasnil, protože jeho nové tři stěny jsou od země ke stropu prosklené.

Obývák se nyní díky přístavbě koupe v záplavě slunečního svitu a navíc svým majitelům umožňuje nádherný výhled daleko do zahrady.

Obývák se nyní díky přístavbě koupe v záplavě slunečního svitu a navíc svým majitelům umožňuje nádherný výhled daleko do zahrady.

FOTO: Filip Dujardin

Zadní část domu směřující do zahrady s přístavbou obýváku.

Zadní část domu směřující do zahrady s přístavbou obývacího pokoje.

FOTO: Filip Dujardin

Navíc jestliže z původního obýváku nebylo pořádně vidět na zahradu, nyní se pohled obyvatel domu volně proplete mezi korunami stromů a zalétne dál, skrze zahradu až k moři.

Rozšířením přední části domu se kuchyně dočkala většího prostoru i bohatšího přísunu světla.

Rozšířením přední části domu se i kuchyně dočkala většího prostoru i bohatšího přísunu světla.

FOTO: Filip Dujardin

Z kuchyně je možné vyjít rovnou ven z domu a dál na zahradu.

Z kuchyně je možné vyjít rovnou ven z domu a dál na zahradu.

FOTO: Filip Dujardin

Větší prostor a více jasu získala z druhé strany domu také kuchyň. Základem pro její přístavbu byl prefabrikovaný betonový blok, jehož barva možná kontrastuje s domem, ale dobře ladí s okolím.

Rozšířená kuchyně

Rozšířená kuchyně

FOTO: Filip Dujardin

Kuchyňská přístavba má dvě části. Betonový blok, kterýk původní stavbě připojuje tzv. skleněná spára.

Kuchyňská přístavba má dvě části. Betonový blok, který k původní stavbě připojuje tzv. skleněná spára.

FOTO: Filip Dujardin

Třetí, velice výraznou, změnou, k níž během rekonstrukce domu došlo, je nahrazení příkrého žebříku spojujícího dvě horní patra. Místo něj architekti nechali na zakázku vyrobit točité schodiště s laserem vyřezávanou balustrádou. Její vzor připomíná tříštící se vlny nebo krajku.

Balustráda nově vytvořeného schodiště může přípomínat krajku, anebo tříštící se vlny.

Balustráda nově vytvořeného schodiště může připomínat krajku, anebo tříštící se vlny.

FOTO: Filip Dujardin

Opravami prošlo i podkroví vily.

Opravami prošlo i podkroví vily.

FOTO: Filip Dujardin

Zbytek vily zůstal zachovaný ve své původní podobě.

Nákres úprav vily

Nákres úprav vily

FOTO: Filip Dujardin