Hlavní obsah

Motivy s květinami dodají interiéru útulnost

Právo, Gisela Růžičková

Květinové motivy zdobí naše interiéry po staletí. Vedle živých květin se staly neodmyslitelnou součástí obytných místností. S jemnými květinovými dekoracemi se hned budeme cítit lépe.

Foto: TRACHEA

Nová technologie overface umožňuje potiskovat nábytková dvířka (i další plošné materiály) libovolnými motivy, a to až ve fotorealistické kvalitě.

Článek

Květiny se objevují na kobercích, tapetách i na potazích sedacích souprav, kde zdobí nejeden obývací pokoj, na povlečení, ale i jako dekorace skříní či komod v ložnicích.

Slavné jsou třeba cibulákové jídelní soupravy s typickými modrými květy a vděčné jsou i obrazy s těmito motivy v jídelnách.

Foto: IKEA

Hallaryd — obraz Vlčí mák II s trojrozměrným povrchem (2290 Kč). Motiv vytvořila Emma Forrester. Rozměr: 100x100 cm.

Florální motivy patří i do koupelny. Z obkladů a dlažeb se přesouvají dokonce na nábytek a sanitu. Květinové dekorace patří zkrátka ke stálicím. Proč? Dokážou zútulnit také stejně minimalisticky či technicistně laděný interiér v odpovídajícím stylu.

Foto: KERAMIKA SOUKUP

Klozet a bidet s květinovým motivem, luxusní série Pear, výrobce: Agape, rozměr 25x56x39 cm.

Foto: KERAMIKA SOUKUP

Barevný květ Dekor série Breeze, výrobce La Faenza, rozměr 25x50 cm, (1898 Kč/set 2 kusů).

Foto: SAPELI

Ani u dveří (cena podle materiálu) se nemusíme vzdávat motivu květů. Dveřní křídla jsou nejen celodřevěná, ale také v prosklené variantě. Výplní může být sklo s květinovým motivem.

Foto: TRACHEA

Také čelní plochy nábytku může rozzářit designový motiv květů. Nábytková dvířka lze opatřit grafikou v jakémkoli dekoru a barevnosti.

Foto: LAVMI

Vliesová obrazová tapeta Grapes (4900 Kč), rozměr 2,325 m x 2,70 m, barevnost: bordó, žlutá, modrá, zelená.

Foto: WWW. BEAUTIFULHOMES. CZ

Křeslo s potahem v květinovém vzoru (látka 1203 Kč/bm). Látka je směsí materiálů, 60 % tvoří bavlna a 40 % len. Výrobce Villa Nova

Foto: DŘEVOJAS

Kolekce Q Mono – koupelnový nábytek, jehož pohledovou plochu tvoří grafický motiv květů – botanicus. Jde o nový trend v designu nábytku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám