Hlavní obsah

Belgičané mají o spánku v budoucnosti jasno. Postel už je připravená

Novinky, nes

Postel budoucnosti vytvořili návrháři z Centra pro inovaci a design belgické společnosti Deslee Clama společně s předním návrhářem Axelem Enthovenem. Ve svém díle, nazvaném „Sleeping Tomorrow“ (volně přeloženo jako spánek zítřka), se pokusili posunout hranice moderního stylu spaní.

Foto: Profimedia.cz

Návrh postele budoucnosti nazvaný Sleeping Tomorrow

Článek

Autoři svůj projekt nazvali organická postel. Vyzařuje z ní jemná měkkost a čiré potěšení ze spánku. Strohé čelo postele je nahrazeno jakousi rozevřenou náručí, která jako by spáče během odpočinku láskyplně objímala a ochraňovala.

Postel má potah opatřený neviditelným zipem, který umožňuje nejen nechat jej pravidelně čistit, ale i změnit jej za jinak barevný.

Foto: Profimedia.cz

Ovládání je sdruženo do nenápadného dotykového displeje.

Vlastní lůžko by mělo být vybaveno senzory vnímajícími přítomnost člověka, takže jakmile se v noci zvednete, rozzáří se tlumené světlo, abyste neškobrtli při cestě na toaletu nebo do lednice. Ráno se pak automaticky vypne vyhřívání lůžka atd.

Kokonovitě klenuté čelo postele je pokryto specialitou výrobce, což je polstrování pohlcující zvuky. Ve vrchní části je implementovaný zdroj světla pro světelnou terapii a navození správné nálady pro spánek. Ráno můžete být probuzeni nejen vybranými zvuky, ale dokonce i světlem simulujícím úsvit.

Foto: Profimedia.cz

Na vnitřní straně vršku kokonovitého čela lože se nachází víceúčelový zdroj světla.Vnitřní strana čela je pak polostrovaná hluk pohlcujícím materiálem.

Samozřejmostí je integrace veškerého ovládání do dotykového displeje a v nohách ukrytý Smart screen pro možnost usínání či jiných aktivit při filmu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám