Hlavní obsah

Hnízdový projekt jako ideální domov pro mladou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte ideální místo pro své děti nebo lokalitu, kde se budou sdružovat lidé vašeho věku? Místo, kde si můžete užívat soukromí zahrádky a nechat děti venku, aniž byste se strachovali o jejich bezpečnost? Najděte si hnízdový projekt podobně jako Martina a Robert.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj není zahlcen zbytečnostmi, vévodí mu světlé teplé barvy příjemně kontrastující s tmavým dřevem.

Článek

Podle čeho jste si vybírali lokalitu a typ bydlení?

Máme dvě malé děti a spoustu aktivit. Proto jsme hledali nové bydlení blízko centra Prahy, kde budeme mít vše na dosah. Zároveň jsme chtěli místo, které nabízí možnost procházek s kočárkem nebo dětská hřiště. Prošli jsme hodně projektů a nabídek na bydlení, až tento projekt splňoval naše požadavky

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyňská linka je součástí obývacího pokoje. Skleněné plochy sem vnášejí prvek chladu a čistoty.

Proč zrovna rezidenční bydlení, a ne rodinný dům?

Zvažovali jsme samozřejmě i tuto možnost, ale nakonec jsme se rozhodli pro prostorné bydlení v rámci rezidenční výstavby. Často vyjíždíme mimo Prahu, tak nám bydlení v bytě momentálně plně vyhovuje. Vybrali jsme projekt developera, který nám garantoval i kvalitu stavby, což byl pro nás důležitý faktor.

Nakonec jste vybrali projekt Alfarezidence. Co vás na něm tak okouzlilo?

Koncept je postavený na systému hnízd s obytnými dvory se zahradní úpravou a střídání zón s různými stupni omezení přístupu uživatelů, tedy na značné míře soukromí. Taky je tu malý počet bytů v jednotlivých objektech. Nechtěli jsme bydlet ve velkém rezidenčním objektu, hledali jsme něco komornějšího a privátnějšího, zároveň jsme ale nechtěli ztratit kontakt s centrem města.

Foto: www.modernibyt.cz

V ložnici, na první pohled úsporné, jsou veškeré úložné prostory vestavěné a zcela dostačující. Francouzské okno nabízí vstup na zahrádku.

V čem vidíte výhodu hnízdového bydlení pro rodiny s malými dětmi?

Určitě je to společný obytný dvůr s klubovnou, do kterého mají přístup pouze obyvatelé, kteří zde žijí. Když to řeknu nadneseně, líbí se mi představa, že můžu dát bábovku do trouby, mezitím jít s dětmi ven a mít vše pod kontrolou. Za minutku jsem zpět v kuchyni, stejně jako kdybychom bydleli v rodinném domě.

Měli jste možnost vybírat, případně požadovat změnu ve vybavení bytu?

Ano měli, ale vzhledem ke kvalitě vybavení bytu jsme mnoho změn nedělali. Měli jsme možnost si vybrat z několika variant v různých barevných provedeních. Požádali jsme jen o drobnou úpravu a bylo nám vyhověno bez komplikací, takže jsme spokojeni.

Foto: www.modernibyt.cz

Dětský pokoj je řešen ve svěžích výrazných barvách. Je zde kvalitní dětský nábytek, ale jen v takové míře, aby zbylo místo na hraní. Pokoj má také zabezpečený vstup na zahrádku.

Jak využijete přilehlou terasu?

Náš byt má velkou terasu orientovanou dovnitř obytného dvora. Určitě ji využijeme pro příjemné posezení, v létě pro rodinný oběd pod širým nebem a kdykoliv pro chvilku se sklenkou dobrého vína, když děti usnou a my budeme mít chvilku pro sebe. Strašně rádi vaříme a k tomu potřebujeme čerstvé bylinky, takže na terase bude i bylinková zahrádka.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouzlo nadčasového interiéru s dotekem 50. let

V poslední době žil Martin střídavě v Moskvě a Petrohradu, kam ho zavedla práce. Vždy však počítal s tím, že se vrátí a vybuduje si v Praze zázemí. O něm měl...

Moderní nadčasové bydlení se špetkou exotiky

V době, kdy se manželé Marta a Filip připravovali na radostnou událost – narození syna, rozhodli se opustit mezonetový byt v Brně a přestěhovali se za město do...

Výběr článků

Načítám