Rozšiřování letoviska Los Alcazares v provincii Murcii způsobil populační růst obyvatel, kteří také potřebovali nový prostor pro školku. Stavba je otevřena směrem do přírody a je tak propojena s exteriérem.

Školku realizovalo španělské architektonické studio Cor & Asociados. Tedy mladí architekti Miguel Rodenas a Jesús Olivares. Ti se věnují architektuře, stavebnímu plánování i poradenství.

V interiéru je většina nábytku lehce omyvatelného, dominuje tak plast a lamino.

V interiéru je většina nábytku lehce omyvatelného, dominuje tak plast a lamino.

FOTO: David Frutos, www.davidfrutos.com

Budova má dvě hlavní křídla spojená hlavním prostorem. Podlahová plocha stavby je 811 m². Najdeme v ní šest učeben, víceúčelový pokoj, ložnici, jídelnu i kanceláře aj.

Prostor je strohý a často minimalistický.

Prostor je strohý a často minimalistický.

FOTO: David Frutos, www.davidfrutos.com

Školku navrhli architekti tak, aby bylo možné do budoucna rozšiřovat počty dětí, které do ní budou docházet. Interiér je plný živých barev. Ty mají děti na první pohled upoutat.

Hlavním motivem prostoru se staly malby koček.

Hlavním motivem prostoru se staly malby koček.

FOTO: David Frutos, www.davidfrutos.com

Školka mezi palmami má jednoduché podélné tvary a dominuje jí bílá barva. Stavbu rytmicky oživují okna různých velikostí a pastelových barev. Barevný pás na fasádě pak vytváří efektní duhový efekt.

Architekti školky Miguel Rodenas a Jesús Olivares navrhli okna v různých výškách.

Architekti školky Miguel Rodenas a Jesús Olivares navrhli okna v různých výškách.

FOTO: David Frutos, www.davidfrutos.com

Architekti vycházeli z úvahy, že by děti měli mít možnost využívat velkého prostoru pro veškeré své pohybové aktivity. Rozlehlá španělská stavba vyšla cca na 20 milionů Kč.