Hlavní obsah

Velkokapacitní školka mezi palmami hýří pastelovými barvami

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská rada ve španělském Los Alcazares nechala postavit duhovou minimalistickou školku pro značný počet dětí. Stavba má moderní vzhled a je maximálně propojena s venkovním prostorem.

Foto: David Frutos, www.davidfrutos.com

Školka se nachází v Los Alcazares ve Španělsku.

Článek

Rozšiřování letoviska Los Alcazares v provincii Murcii způsobil populační růst obyvatel, kteří také potřebovali nový prostor pro školku. Stavba je otevřena směrem do přírody a je tak propojena s exteriérem.

Školku realizovalo španělské architektonické studio Cor & Asociados. Tedy mladí architekti Miguel Rodenas a Jesús Olivares. Ti se věnují architektuře, stavebnímu plánování i poradenství.

Foto: David Frutos, www.davidfrutos.com

V interiéru je většina nábytku lehce omyvatelného, dominuje tak plast a lamino.

Budova má dvě hlavní křídla spojená hlavním prostorem. Podlahová plocha stavby je 811 m². Najdeme v ní šest učeben, víceúčelový pokoj, ložnici, jídelnu i kanceláře aj.

Foto: David Frutos, www.davidfrutos.com

Prostor je strohý a často minimalistický.

Školku navrhli architekti tak, aby bylo možné do budoucna rozšiřovat počty dětí, které do ní budou docházet. Interiér je plný živých barev. Ty mají děti na první pohled upoutat.

Foto: David Frutos, www.davidfrutos.com

Hlavním motivem prostoru se staly malby koček.

Školka mezi palmami má jednoduché podélné tvary a dominuje jí bílá barva. Stavbu rytmicky oživují okna různých velikostí a pastelových barev. Barevný pás na fasádě pak vytváří efektní duhový efekt.

Foto: David Frutos, www.davidfrutos.com

Architekti školky Miguel Rodenas a Jesús Olivares navrhli okna v různých výškách.

Architekti vycházeli z úvahy, že by děti měli mít možnost využívat velkého prostoru pro veškeré své pohybové aktivity. Rozlehlá španělská stavba vyšla cca na 20 milionů Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám