Úkolu se ujalo madridské studio Ábaton, které má s podobnými projekty zkušenosti. Hlavním cílem architekta bylo proměnit stodolu tak, aby na jedné straně plně vyhovovala potřebám života moderní rodiny, ovšem na druhé straně aby dobře zapadala do okolní panenské krajiny a svým vzhledem ji nikterak nenarušovala.

Architekt se snažil z původního konceptu zachovat maximum prvků, například vstupní vrata.

Architekt se snažil z původního konceptu zachovat maximum prvků, například vstupní vrata.

FOTO: Belen Imaz

Prostorný interiér je členěn přirozeně do jednotlivých zón pro společenský život i pro soukromí a odpočinek.

Prostorný interiér je členěn přirozeně do jednotlivých zón pro společenský život i pro soukromí a odpočinek.

FOTO: Belen Imaz

Architekti se mohli rozmáchnout na zastavěné ploše 322 metrů čtverečních. Součástí projektu bylo mj. zajištění zdrojů vody a elektřiny, což studio vyřešilo stejným způsobem jako u svých ostatních projektů – stavení je v těchto věcech soběstačné.

Stodolu se podařilo citlivě proměnit v rodinný domek, který nádherně zapadl do okolní krajiny.

Stodolu se podařilo citlivě proměnit v rodinný domek, který nádherně zapadl do okolní krajiny.

FOTO: Belen Imaz

Boční strana obydlí je hodně otevřená, umožňuje tak nádherný výhled do okolní krajiny.

Boční strana obydlí je hodně otevřená, umožňuje tak nádherný výhled do okolní krajiny.

FOTO: Belen Imaz

V letním období funguje systém solárních panelů s akumulátory, v zimním období vypomáhají malé turbíny instalované ve dvou potocích, které protékají pětihektarovým pozemkem. Z nich pochází samozřejmě i voda.