Užitná plocha stavby ve španělském Alicante je 963 m², zastavěná 242 m². Architekti navrhli monolitický dům, který hnízdí na skále.

Dům se nachází na útesu, studio si ale s problematickým pozemkem s krásným výhledem na moře dobře poradilo. Vzhledem k strmosti terénu byl dům originálně architektonicky řešen. Zahrada je například umístěna až v suterénu.

Chloubou stavby je prostorná terasa s výhledy na vodu.

Chloubou stavby je prostorná terasa s výhledy na vodu.

FOTO: Diego Opazo, Fran Silvestre

Dům má 18 m dlouhý balkón, který se táhne směrem k Baleárskému moři. Ložnice jsou umístěny v horním podlaží a nabízí panoramatický výhled.

Architektonické studio si dalo záležet na návrzích osvětlení, které upoutává pozornost i na okolí stavby.

Architektonické studio si dalo záležet na návrzích osvětlení, které upoutává pozornost i na okolí stavby.

FOTO: Diego Opazo, Fran Silvestre

Schodiště stoupá i po vnější stěně stavby. Nechybí bazén a terasa. Bazén je umístěn na nižší úrovni, na již rovné ploše pozemku.

V interiéru je minimum nábytku ve světlých tónech a jednotné barvě.

V interiéru je minimum nábytku ve světlých tónech a jednotné barvě.

FOTO: Diego Opazo, Fran Silvestre

Beton byl použit pro celou konstrukci, ale stěny byly potaženy štukem tak, aby byly zcela bílé. Jednotná barva respektuje tradiční architekturu této oblasti a zdůrazňuje jednotu domu. I interiéru dominuje bílá barva.

Spotřebiče jsou zabudovány v linkách. Místo obrazů interiér dekorují výhledy do okolné přírody.

Spotřebiče jsou zabudovány v linkách. Místo obrazů interiér dekorují výhledy do okolní přírody.

FOTO: Diego Opazo, Fran Silvestre

Stavba vznikla hlavně z železobetonových desek. Vyztužené betonové desky jsou na střeše pokryty dekorativním štěrkem.

Stavba vznikla podle původního nákresu architekta.

Stavba vznikla podle původního nákresu architekta.

FOTO: Diego Opazo, Fran Silvestre

Budova nabízející úchvatné výhledy do okolí ale byla velmi finančně náročná - vyšla na cca 16,5 miliónu korun.