Hlavní obsah

Jedinečné vázy umocní šarm květin

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto a vůně květin k sobě patří. Rostou nám na zahrádce, na louce a svázat je do kytice je tak snadné. Můžeme s nimi vyzdobit hned několik místností. Malá květinová aranž patří na jídelní stůl, velká váza do obývacího pokoje nebo vstupní haly.

Foto: WWW. BYPARAMIT. COM

Skleněné misky určené na aranžování květin, které vkládáme dovnitř. Použijeme barevný písek sladěný s květinou. Lze vložit i svíčku pro krásnou atmosféru.

Článek

Pravidla pro výběr vázy

Váza má být ke konkrétní kytici či květině přiměřeně velká, musí se hodit tvarem a stylem (venkovský, moderní). Nejlépe se aranžuje do váz jednoduchých tvarů, které jsou v jednom odstínu (barva bílá, kamenina), těžší jsou aranže do váz barevných, vzorovaných.

Foto: WWW. NAOKO. CZ

Kombinace váza/svícen Sagaform je porcelánová váza na květiny, ze které se obrácením dnem vzhůru stane stojánek na tři čajové svíčky. Výška 25 cm, cena 825 Kč.

Foto: BOCONCEPT

Vázy Ottawa, plast, prodávají se v sadě po 4 kusy v dárkové krabici, kombinace neonově žluté/oranžové/ královsky modré/ tmavě šedé. Design Karim Rashid, cena 2180 Kč.

Foto: WWW. BYPARAMIT. COM

Stabilní váza s vysokou bublinou je vyrobená z těžkého hutného skla. Můžeme do ní vložit velkou kytici květů ze zahrádky (mečíky, pivoňky) a váza se nepřevrhne.

Pozor na chybu: Chybou je, když květiny nemají ve váze místo. Vždy musejí vypadat volně, nikdy se nesnažíme je hustě natlačit!

Foto: WWW. KRASNYDOMOV. CZ

Široká váza Florentine s útlým pasem zaručuje eleganci a stabilitu i při větších aranžích. Výška 20 cm, v nabídce čtyři barevné varianty. Cena 1416 Kč.

Foto: WWW. DESIGNOR. CZ

Dokonale tvarovaná váza z čirého skla nechá vyniknout i jednoduchou rostlinu. Design Alvar Aalto, materiál čiré sklo, cena 1999 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Korek baví, hřeje a tlumí hluk

Korek je ryze přírodní materiál – pružný, měkký, navíc odpuzuje prach a nedá šanci plísním ani bakteriím. Nejčastěji se používá k obkladům stěn a jako...

Vyčleňte kousek zahrady pro děti

Od jara do podzimu zahrada ožije. Zatímco dospělí prahnou po klidu a relaxaci, malé děti si chtějí hrát, běhat, šplhat a dovádět. Jak na zahradě dokonale...

Výběr článků

Načítám