Hlavní obsah

Nejšílenější postele mají podobu podivného automobilu nebo obřího hamburgeru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie designérů i nadšenců originálního domácího vybavení nezná hranic. Nedávno tak vzniklo například opravdu originální vozidlo s dvoupatrovou postelí, postel ze starého veterána nebo lože v podobě obrovského hamburgeru aj. Autoři tyto nevšední postele navrhli pro své pohodlí podle svých zálib.

Foto: Profimedia.cz

Pojízdná postel je určena pro starší lidi, kteří chtějí odpočívat i poznávat nové kraje.

Článek

Jedna z velmi kuriózních postelí má motor V8, manuální převodovku a je vlastně buginou přebudovanou na pojízdnou postel. Jde o velmi bizarní vůz, který připomíná postel na kolečkách z filmu režiséra Trošky. Lože s vlastním pohonem sestrojil nadšenec George Barris.

Foto: Profimedia.cz

Postel na kolečkách je nevšedním dopravním prostředkem.

Spojení automobilu a postele zajímá i Jakea Sheltona, který se baví tím, že rozřezává americké veterány a pak z nich vytváří postele. Jeho díla nejsou zrovna levná - jedna postel vyjde na cca milión korun. Nábytek je oblíbený zejména u rockových kapel.

Foto: Profimedia.cz

Kýčovitá postel vznikla ze starého automobilu.

Kayla Kromerová je zase autorkou neobvyklé postele ve tvaru hamburgeru. Postel je výsledkem její závislosti na rychlém občerstvení, která ji k návrhu inspirovala. Lože vypadá jako velký nafouklý cheeseburger. Zvláštní postel může být pro ostatní nadšence pouze inspirací - není totiž na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Tato atypická postel má potěšit milovníky fastfoodů.

I sport může být pro někoho závislostí a tak se designéři snaží nalákat k odpočinku i sportovní nadšence - ti si mohou ustlat přímo na měkkých míčích.

Foto: Profimedia.cz

Postel je shlukem míčů.

Chorvatský designér Tomislav Zvonaric se také inspiroval svou závislostí a vytvořil postel ve tvaru loga sociální sítě Facebook. "FBed má design, který umožňuje být majiteli blízko svých online přátel, i když spí," sdělil Zvonaric.

Foto: Profimedia.cz

Designéři navrhli i postel určenou pro velké fanoušky sociální sítě.

Originální nábytek nemusí být vždy takto bláznivý. Interiér ozvláštní i střídmější kousky. Zajímavým tipem jsou třeba dekorace ve tvaru oblázků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám