Hlavní obsah

Doplňky s motivem oblázků promění interiér v přímořské letovisko

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé dekorace vám pomohou navodit prázdninovou atmosféru, aniž byste prázdniny nebo dovolenou skutečně měli. Takovou schopnost mají i dekorace inspirované oblázkovou pláží. Díky nim je možné proměnit interiér bytu v útulné přímořské letovisko. Poradíme vám, jak na to.

Foto: Alexander & Pearl, Decadenza, Nature

Oblázky mohou být v interiéru hlavním motivem květináčů (Decadenza), ale i lampy (Natura) nebo zrcadla (Alexander & Pearl).

Článek

Oblázky jsou jako motiv velmi oblíbené pro svou hladkost a oblost. Mohou se stát hlavním motivem sedaček, lamp, ručníků ale i věšáků nebo koupelnových podložek.

Vyplatí se respektovat jejich barevnost a podřídit jí ostatní zařízení interiéru. Vsaďte proto na krémové odstíny béžové barvy, na matnou šedou a tlumenou světlezelenou. Z materiálů se k tomuto typu dekorací nejlépe hodí dřevo a proutí.

Foto: VivaTerra

Věšák s háčky z oblázků a podložka se stejným motivem dodají interiéru koupelny středomořskou atmosféru.

Zajímavým tipem na ozvláštnění interiéru jsou i květináče, jejichž povrch je kolem dokola osázen drobnými oblázky různých barev.

Do interiéru s oblázkovými dekoracemi patří i palmy

Díky své velikosti se perfektně hodí na umístění palem, které středomořskou náladu v interiéru ještě umocní. Nebojte se jich v interiéru umístit více.

Foto: Decadenza.cz

Zahradní květináče z oblázků různých barev efektně doladí interiér i exteriér.

Z oblázků volte i různé drobné dekorace - můžete vybrat i samolepy, magnety nebo oblázky zarámované jako obraz.

Foto: Padstow Mussel Company , Gifts From Handpicked

Dekorace z oblázků si můžete vytvořit i sami a nechat si je zarámovat (jako na snímku vlevo), případně je možné užít i imitace oblázků v podobě magnetů na lednice.

Oblázková pláž je oblíbená i z toho důvodu, že funguje jako masážní prostředí. Podložka z kamínků tak přispěje k celkové relaxaci po náročném pracovním dni.

Foto: VivaTerra

Koupelnová podložka jejíž tvary imitují oblázkovou pláž poslouží i k masáži chodidel.

V současné době je na trhu k mání celá řada lamp, jejichž podstavec je tvořen oblázky nebo jejich imitací. Takové lampy do interiéru zařízeného ve středomořském stylu skvěle zapadnou.

Foto: Belterra

Lampa Stone se díky své jednoduché barevnosti hodí skoro do všech interiérů zařízených v přírodním a eko stylu.

Na oblázcích si můžete i posedět. Designéři totiž navrhli stoličky ze stoprocentní vlny, které na první pohled vypadají jako těžké balvany.

Stěny interiéru se vyplatí prosvětlit i netradiční metalickou tapetou, jejíž odlesky vytvoří dojem, že jste právě na slunci.

Foto: House Couturier

Interiér zařízený těmito dekoracemi můžete doplnit i o několik prvků v námořnickém duchu v kombinacích modré a bílé barvy.

Anketa

Líbí se vám dekorace tohoto typu?
Ano
90,8 %
Ne
9,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 325 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám