Hlavní obsah

Podobu nového interiéru či domu si lépe představíte v 3D či videoprojekci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní doba přináší nové možnosti, jak zvýšit komfort při výběru nového interiéru. Novinkou jsou 3D vizualizace, plánovače nebo videoprojekce, díky kterým si zájemce nemovitost nebo zařízení interiéru může prohlédnout mnohem realističtěji. Jde o velkou pomoc pro osoby s horší představivostí.

Článek

Aby člověk zařídil interiér v jednotném stylu přesně podle svých představ, musí mít buď dobou fantazii, k ruce šikovného designéra, nebo si může nechat zpracovat videoprojekci, díky níž si udělá o novém prostoru lepší představu.

V Holandsku už s videoprojekcemi firmy pracují a zájemce tento způsob prezentace baví. Základem je velmi jednoduchý pokoj celý zařízený v bílé barvě.

Foto: Profimedia.cz

Modelový interiér, který slouží jako základ pro videoprojekce.

Videoprezentace představí uživateli různé možné dezénů nábytku a tapet. Uživatel se tak může rozhodnout pro variantu, která se mu zamlouvá nejvíce.

Videoprezentaci ocení hlavně ti, kdo uvažují o nějaké radikální změně v interiéru - o tapetách ve stylu šedesátých let nebo o koberci v neonových barvách.

Další možností, jak si lépe představit budoucí bydlení, je 3D zobrazení, které po nasazení 3D brýlí umožní přiblížit své představy co nejvíce realitě. Díky speciálním brýlím je tak možné sledovat prohlídky exteriéru a interiéru.

Náhledy domu ve 3D umožní vidět speciální brýle. Ty rozostřené obrázky (anaglyfy) zobrazí v trojrozměrném obrazu. Vizualizace domů jsou zpracovány tak, aby rozostření obrázků bylo spojeno mozkovým vnímáním prostřednictvím červené a modré barvy.

Další ze zajímavých možností je vizualizace, již si můžete vytvořit pomocí plánovače, jenž se hodí pro středně zkušené uživatele PC. Je třeba si změřit délku od podlahy směrem ke stropu a vzdálenost mezi stěnami. A ještě od rohů ke dveřím. Také si poznamenat vše, co do místnosti jakkoli zasahuje - radiátory, trubky, ventilaci, atypický půdorys místnosti aj.

Plánování kuchyní je možné v programu Room Arranger, 30 hodin bezplatného plánování nabízí www.kitchendraw.com. Ti, kdo ovládají angličtinu, ocení Plan3D Viewer. Zdarma ke stažení je Ikea Home Planner, který umožní kuchyň poskládat ze sortimentu firmy. I plánovací software kuchyní Optimal nebo Dynamic space od firmy Blum vám pomůže naplánovat si kuchyň.

Videoprojekce slouží naopak spíše k lepší představě o barevném a dekoračním vyznění interiéru.

Jeden interiér tak během videoprojekce vystřídá celá plejáda navolených stylů.

Představy o interiérech i exteriérech dnes mohou být mnohem jasnější než v minulosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám