Hlavní obsah

Domov provoní hyacinty v květináči

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy venku stále kraluje zima, rozzáříme svůj domov hyacintem v květináči. Patří k populárním poslům jara, a tak si doma můžeme vytvořit optimistickou atmosféru. Jeho omamná vůně a nádherné květy náš byt nádherně prozáří.

Článek

Hrnkový hyacint je na trhu jen do konce března, což z něj činí exkluzivní příležitost, kterou bychom neměli propást. I když k dostání je také řezaný hyacint, který má stejně opojnou vůni, barevnou rozmanitost a je dostupný až do konce května. S oblibou se využívá do jednodruhových i smíšených kytic.

Z bohaté škály barev - bílé, smetanové, růžové, fialové, oranžové, červené, modré nebo žluté - si jistě vybere každý. Hyacint lehce sladíme s ostatními bytovými doplňky, také květináč zvolíme ve stylu interiéru. Platí, že bílá barva a pastelové odstíny růžové i fialové navodí romantickou atmosféru. Pro tento styl sjednotíme barvu květu s barvou květináče.

Ostře růžové a modře zbarvené odrůdy na sebe upoutají pozornost, podtrhnou naši individualitu a hodí se do výstředněji zařízeného interiéru. V tomto případě dáme přednost také výrazné barvě květináče, která rozhodně nemusí být shodná s barvou květu.

Veselá a hravá aranž vznikne, když sesadíme různobarevné květy. Hitem poslední doby je zbavit kořeny a cibulku hyacintů zeminy a aranžovat je do průhledných nádob, v nichž vynikne jejich nádherná struktura. Navíc tak pozorujeme každý den další růst kořenů.

Hrnkový hyacint vykvétá při teplotě 16 až 20 °C, kvete obvykle 21 dní. Při vyšších teplotách je tato doba kratší. Rostlina není náročná na péči, pouze ji pravidelně zaléváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám