Hlavní obsah

Pořádek ve skříni zajistí praktické vaky a úložné systémy

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám z bytu pomalu stává nevzhledné skladiště, tak pro vás máme tipy na to, jak nechat přebytečné prádlo obrazně zmizet. Nestačí ale jen uklidit, oblečení je třeba hlavně uspořádat, k tomu pak dopomůže celá armáda pomocníků v úklidu, seznamte se s nimi.

Článek

Základem je správně vybraná a dostatečně objemná šatní skříň. Ne každý má ale doma dost prostoru, to je možné řešit praktickými vaky. V létě budou sloužit na zimní oblečení a v zimě zase uskladní to letní. Jednoduše z nich vysavačem odsajete vzduch a ušetříte tak spoustu prostoru.

Správně zvolené skříně ale nabídnou víc, pořádek zajistí samostatný věšák na kalhoty, příjemné vybírání šatů zase osvětlená tyč se senzorem pohybu. Boty, pásky, ale i řadu dalších věcí z vaší garderóby pojmou další speciální úložné prostory.

I kravatám pak můžete dát pevné místo v kravatníku. Výsledkem je řád ve vašich věcech a právě přehled o tom, co kam patří, je zárukou úspěšného úklidu.

Vyplatí se i pomyslet na nevyužitý prostor pod postelí, stačí si pořídit úložný box nebo větší krabice a nebudete si muset lámat hlavu co s nepotřebným oblečením, které nechcete vyhodit, ale zrovna jej nenosíte.

Pokud máte suchý prostorný sklep, tak neváhejte a pořádně ho využijte. Stačí si do něj pořídit dostatek polic a tyče na oblečení, dobrou službu vám udělají i závěsné systémy, které pořídíte za pár korun. Dokonale stačí obyčejná pojízdná skříň. Nezapomeňte ale oděvy chránit před prachem. 

A rada nakonec, nebojte se zbytečných věcí zbavit. Zeptejte se na možnost darování oděvů některému z dětských domovů apod. Ty šaty, které jste na sobě neměli už pět let, možná už jen zbytečně zabírají místo. Je třeba je neustále oprašovat, což akorát přidělává práci.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytré květináče se zalévají samy

Květiny jsou radostí a ozdobou interiéru. Můžeme mít byt poloprázdný, ale rozkvetlá květina či košatá zelená rostlina nám prostor vždy zútulní. Pojďme pro ně...

Výběr článků

Načítám