Nejlépe si vedl  podle porotců Alf Team z Karviné. Vedle titulu "Nejlepší grilovací tým ČR pro rok 2007" získal plynový gril. A každý člen vítězného týmu navíc dostal desetitisícovou prémii.

Soutěžící měřili své síly a dovednosti při úpravách různých druhů masa a uzenin za pomoci plynového i klasickém grilu na dřevěné uhlí. Prubířským kamenem jejich schopností byla "královská" disciplína - úprava hovězího masa a dezertu na plynovém grilu.

Královskou disciplínou byla příprava dezertu na plynovém grilu, vítězný tým to pojednal ve svěžím letním duchu. Foto Globus Grilmania 2007

Porotci také posuzovali úpravu příloh, a neušla jim ani celková prezentace a styl jednotlivých týmů. "Letošní finále Globus Grilmánie mělo štěstí na ideální počasí. Nebylo ani moc horko, ani nepršelo, " řekl jeden z organizátorů Luboš Denner.

Porota hodnotila i úroveň servírování, takhle to zvládl mistrovský tým. Foto Globus Grilmania 2007

Sobotní finálové grilování završilo dvouměsíční kolotoč 11 semifinálových regionálních kol probíhajících po celé republice. Celkem se mistrovství zúčastnilo 110 týmů

 "Všechna semifinálová kola byla letos plně obsazena, mnohé týmy se účastnily již poněkolikáté a na jejich úrovni to bylo znát. Už to nejsou nadšenci, způsob přípravy, servírování i show, kterou kolem grilování dělají, to vše získává profesionální ráz," zhodnotil soutěž Boris Malý, zástupce generálního parnera.