Hlavní obsah

V Telči vzniknou vysokoškolské koleje a laboratoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TELČ

V Telči na Jihlavsku vzniknou v nejbližších letech vysokoškolské koleje a laboratoře. Ve městě působí několik vysokých škol a dalších institucí. Výstavba je předmětem jejich společného projektu, jehož se účastní i město Telč a kraj Vysočina. Bezplatný převod vhodného pozemku schválili krajští zastupitelé.

Článek

Pozemek o rozloze 21 000 čtverečních metrů je zatím ve správě Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy Telč. Je na něm sad, škola ho nevyužívá ani nepředpokládá jeho využití v budoucnu. Bude převeden na České vysoké učení technické (ČVUT) v Praze, jehož záměrem je vybudovat na něm pavilony sloužící převážně k ubytování studentů a laboratoře.

ČVUT má podle telčského starosty Romana Fabeše připravené studie a pracuje na projektové dokumentaci budoucího areálu, který by měl vzniknout během roku 2009.

V Telči působí kromě ČVUT také Masarykova univerzita Brno a Ústav teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd České republiky. Záměr by měl vytvořit podmínky pro rozvoj jejich dalších činností ve městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám