Hlavní obsah

Tvář pražských Holešovic mají změnit mrakodrapy Tower City

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ke změnám v pražské čtvrti Holešovice by měl přispět nový multifunkční projekt Tower City Holešovice, který kromě luxusních bytů nabídne i kancelářské a oddychové prostory. Nejvyšší budovy by mohly dosáhnout až 42 pater. Plánované investiční náklady se pohybují kolem 177 miliónů eur.

Článek

Na přelomu 19. a 20. století se Holešovice z původní zemědělské krajiny proměnily v důležitou dopravní křižovatku s významnými centry lehkého průmyslu, obchodu a výstavnictví.

V té době vznikl Holešovický přístav, železniční síť i místní průmyslové areály a z té doby také pochází charakter dnešních Holešovic. O století později se historie opakuje a na prahu 21. století nastává opět bouřlivý rozvoj a transformace čtvrti v živé centrum bydlení, pracovních příležitostí a volného času.

.: Projekt Tower City Holešovice nabídne luxusní byty i plochy pro komerční využití. Foto: J Real Estate

Tento trend sleduje i Tower City Holešovice. Nové multifunkční centrum nabídne prostory pro bydlení, zábavu i obchod. Celková užitná plocha projektu by měla dosáhnout 95 000 m2. Jeho největší část budou tvořit luxusní bytové jednotky a prostory pro komerční využití, důraz je však kladen i na kulturní a sportovní využití.

Projekt s dílny CMC architekts počítá se dvěma mrakodrapy a třemi výškovými budovami, které by měly obklopovat mnohem menší stavby. Některé aspekty budov jsou ještě předmětem jednání s městskými a památkovými úřady.

.: Existuje několik variant výškových budov. Foto: J Real Estate

Ve hře je několik variant, ta nejodvážnější počítá s 42 patry pro mrakodrapy, více umírněné řešení plánuje pro nejvyšší budovy "jen" 33 nebo 20 pater. Stavba by měla začít v roce 2010 a developer plánuje dokončení na rok 2015.

.: Samotný objekt Tower City se nachází hned vedle mrakodrapů. Foto: J Real Estate

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská magistrála u muzea zmizí v zemi

Hlučná a rušná magistrála před budovou Národního muzea (NM) v centru Prahy snad konečně zmizí. O zklidnění dopravy a zanoření magistrály pod zem nyní...

Nové administrativní centrum v Karlíně

V úterý byla zahájena stavba nového administrativního centra Futurama Business Park v pražském Karlíně v blízkosti metra Invalidovna. Ambiciózní projekt...

Výběr článků

Načítám