Hlavní obsah

Telč: Atraktivní lokalita potřebuje investora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TELČ

Jedno z nejkrásnějších českých měst Telč hledá investora na revitalizaci Panského dvora. Město potenciálním zájemcům nabízí asi devítihektarovou plochu u památkové rezervace. Podle starosty Romana Fabeše zastupitelé ve středu schválili zadávací podmínky pro výběr partnera projektu, zveřejněny budou v nejbližších dnech.

Článek

Nabídky od zájemců by město mělo dostat do poloviny letošního října, koncem letošního, nebo začátkem příštího roku by zastupitelé mohli vybrat partnera projektu. Areál hospodářského dvora by se měl podle zpracované urbanistické studie stát živou součástí města v současnosti asi šestitisícového města. Neměl by z něj být uzavřený objekt pro jednu skupinu lidí.

Postaven by v něm měl být čtyřhvězdičkový hotel s kapacitou kolem 400 lůžek, kongresovým sálem až pro 500 účastníků, menšími sály pro kulturní využití. Počítá se také s krytým bazénem, rehabilitačně-relaxačním centrem s různými sportovišti a také s rozvojem jezdectví či založením zahrad.

Památky zůstanou zachovány

Investor se bude moci rozhodnout, jestli v areálu postaví i byty nebo objekty sociálních služeb. Město si nechalo v rámci přípravy zadávacích podmínek udělat i průzkum trhu. Zpracovatelé oslovili na 50 firem, bank, investičních, stavebních i developerských skupin.

Pokud by se investor nenašel, muselo by město zřejmě přikročit k rozdělení pozemků. V areálu jsou dvě památkově chráněné budovy, které musejí být zachovány, stejně jako typický trojúhelníkový tvar dvora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám