Hlavní obsah

Projekt Borová Lada dodržuje ekologické principy

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obytný soubor Borová Lada se staví ve stejnojmenné šumavské obci a při jeho koncipování vycházeli tvůrci z tradiční architektury šumavských chalup. Velký důraz je kladen na ekologii a šetrnost k přírodě. Domy podle slov architekta Adama Rujbra splňují kritéria nízkoenergetických budov.

Článek

Nové domy projektu Borová Lada mají nainstalován teplotní výměník zabezpečující kvalitní vnitřní klima a minimalizaci tepelných ztrát. Díky použité technologii dřevostavby se domy daří postavit za relativně krátký čas.

Obytný soubor Borová Lada  tvoří 11 samostatně stojících rodinných domů a 27 bytových domů s 81 bytovými jednotkami na celkové ploše 5,6 ha.

Pozemek pro tento projekt leží na hranici Národního Parku Šumava. Investor proto slibuje, že na každémpozemku bude vysazen minimálně jeden vzrostlý strom. NP Šumava také stanovil speciální druh trávy typu "horská louka", který bude vysázen na všech pozemcích. Počítá se i s ekologickým hospodařením se srážkovou vodou, která bude sváděna do retenční plochy lemované mokřadní vegetací.

Investor MEI Moravia při koncipování projektu vycházel i z toho, že někteří z budoucích obyvatel zde budou bydlet trvale. Jiní jej zas budou využívat pro rekreaci jako stále populárnější tzv. "druhé bydlení".

Reklama

Výběr článků

Načítám