Hlavní obsah

Oprava vily Tugendhat začne možná už příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Léta odkládaná památková obnova brněnské vily Tugendhat začne možná příští rok. ČTK to dnes řekl primátorův náměstek Ladislav Macek. Brněnští radní v úterý zadali investičnímu odboru připravit výběrové řízení na stavební firmu, která se zakázky ujme. Jejím úkolem bude také zajistit si na tuto práci projektovou dokumentaci.

Článek

Právě kvůli sporům o projektovou dokumentaci se nutná rekonstrukce léta odkládá. Naposledy rozhodl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže o tom, že několik let stará soutěž na výběr projektanta nebyla v souladu se zákonem. Zrušil tak své původní kladné stanovisko. Projektová dokumentace od sdružení Omnia však mezitím byla dávno hotová, město ji mělo zaplacenou a vypořádané byly i námitky památkářů.

Se stanoviskem antimonopolního úřadu se radní vypořádali v úterý, když několik let starou soutěž zrušili.

.: Jedna z nejkrásnějších staveb moderní architektury - brněnská vila Tugendhat - by si zasloužila důkladnou invetistici.foto: czechtourism

Vila, která je na seznamu světového dědictví UNESCO a od roku 1994 patří městu Brno, čeká na generální opravu už několik let. Rekonstrukce se má týkat téměř všeho, včetně staticky narušených základů. 

Reklama

Související témata:

Související články

Perla moderní architektury - vila Tugendhat

Světoznámá perla moderní architektury vila Tugendhat se nachází v Brně. Můžete si udělat příjemný výlet a prohlédnout si jedinečnou architekturu. Vila pochází...

Výběr článků

Načítám