Hlavní obsah

Britští architekti budou stavět v Praze

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Discovery Group, soukromá developerská a investiční společnost, která se bude podílet na zástavbě části nákladového nádraží na Žižkově oznámila, že si pro svůj žižkovský projekt vybrala mezinárodní architektonické studio Hamiltons. To bude zodpovědné za vytvoření návrhu projektu, který se bude nacházet v severním sektoru bývalého Nákladového nádraží Žižkov.

Článek

Společnost Hamiltons, která má své sídlo v Londýně, byla vybrána po dlouhém hledání především pro svou úspěšnou činnost v oblasti projektů přestavby vnitřních částí města. Projekty společnosti jsou podle sdělení Discovery Group vždy integrovány do okolní architektury a nenaruší tak charakter místa a širšího okolí.

Studio Hamiltons se v minulosti podílelo na rekonstrukci a obnově několika městských částí považovaných za tzv. brownfields ve Velké Británii a v Evropě.

"Spojení silné britské ekonomiky, přípravy na Olympijské hry 2012 a dobrá pověst britských architektů v oblasti inovativních řešení přitáhly do londýnských architektonických firem designéry z celého světa. Chtěli jsme těžit z této atmosféry a společnost Hamiltons byla ze všech firem, které jsme vzali v úvahu, nejzajímavější. Součástí týmu budou samozřejmě i čeští architekti a doufáme, že celý proces bude přínosem pro všechny zúčastněné strany," řekl David Lawn, ředitel rozvoje Discovery Group.

První fáze projektu Žižkov se bude rozkládat na přibližně 4 hektarech, bude zahrnovat maloobchodní a zábavní centrum a rezidenční prostory. Projekt bude sloužit jako "vstupní brána" do nové městské čtvrti, která vyroste na pozemku bývalého nákladového nádraží.

Po dokončení všech fází bude projekt disponovat přibližně 120 000 m rezidenčních ploch (přibližně 2 000 bytů), 60 000 m maloobchodních a zábavních ploch, hotelem se 150 lůžky, 10 000 m kancelářských prostor a půldruhým hektarem parkovacích ploch

Reklama

Související témata:

Související články

Koncept pro úsporné bydlení

Kvalitní architektura, příjemné vnitřní klima a úspora energie - to jsou vlastnosti, které se očekávají od moderních staveb. V rámci výzkumného projektu...

Výběr článků

Načítám