Hlavní obsah

Becherova vila v Karlových Varech roste do krásy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba třicet miliónů korun bylo dosud prostavěno při rekonstrukci Becherovy vily v ulici Krále Jiřího v Karlových Varech. „Od listopadového zahájení stavby proběhly především práce na celkové rekonstrukci nosného systému objektu,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje, který je majitelem Becherovy vily.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Becherova vila v Karlových Varech

Článek

„Dále byla provedena hydroizolace spodní stavby a byly sejmuty artefakty, které bylo potřeba odborně ošetřit při restaurátorských pracích. Nyní probíhá jejich zpětná montáž, pracuje se na repasování oken, provádějí se vnitřní omítky a malby a rekonstruuje se hlavní schodiště, u kterého bylo provedeno zlacené zábradlí,“ pokračovala Pavlíková, podle které stavbaři rovněž pokládají dlažby a obklady.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

První etapa rekonstrukce Becherovy vily se blíží ke konci.

„Práce probíhají podle harmonogramu, přičemž první etapa stavby by měla být dokončena do konce června letošního roku. „Dosud bylo podle finančního plánu proinvestováno okolo 30 miliónů korun. Celkové náklady na realizaci první etapy rekonstrukčních prací ale dosahují částky kolem 50 miliónů korun,“ uvedla Pavlíková s tím, že následovat bude druhá etapa.

„V té bude provedena finální povrchová úprava fasády, nastrojení jejích prvků, jako je nasvětlení či umístění okenic, a vybavení nábytkem. Pokračovat budou práce na exteriéru vlastní vily a zahradního domku včetně úprav zahrady,“ uvedla Pavlíková, podle které má být stavba za celkem 84,6 miliónu korun dokončena do konce dubna příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám