Hlavní obsah

O podobě pražského Elsnicova náměstí rozhodne kvůli manipulaci nová anketa

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Manipulace s hlasováním o nové podobě zanedbaného Elsnicova náměstí v Libni přiměly radnici Prahy 8 zrušit anketu, ve které lidé měli možnost říct, která varianta se jim nejvíc zamlouvá. Obec ale vyhlásila novou soutěž s přísnějšími pravidly. Administrátoři webu nastavili přísnější pravidla – před hlasováním se občané musí zaregistrovat.

Foto: Profimedia.cz

Nedaleko Elsnicova náměstí se nachází Libeňský zámeček.

Článek

„Kontrolní mechanismy vnitřních webových stránek zachytily možnou manipulaci s hlasováním,“ konstatovala radní Markéta Adamová (TOP 09). Volit lze do 9. listopadu. „Návrhy, o nichž se hlasuje, jsou pouze ilustrační – nastiňují, jakým směrem se vydat. Vítězná varianta bude rozpracována, uspořádáme panel odborníků, kteří řeknou své stanovisko, a následně budeme řešit celou koncepci prostoru,“ přibližuje.

Na výběr je ze čtyř variant. Základní myšlenkou architektonické studie je přiznání koryta potoka Rokytky, zapojení vody do městské zástavby a odkrytí prvního silničního mostu z dusaného betonu v Čechách.

Revitalizace plochy je rozdělená do tří bloků – zatím se uskutečnila příprava podkladů, např. vyměřování inženýrských sítí spolu se zpracováním studií. V nynější druhé etapě má prostor veřejnost, poslední fáze se bude týkat financování a realizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám