Hlavní obsah

Trh s novými byty ovládají akční nabídky a slevy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Většina velkých stavitelů nových bytů se nepřestává předhánět v nabídkách slev nebo atraktivnějších nabídek. Tuzemští developeři tím chtějí rozhýbat prodeje bytů, kterým se od roku 2009 nedaří. Samotné developerské firmy tvrdí, že akce zabírají a že letošní prodeje nového bydlení rostou. Nabídka novostaveb ale stále převyšuje poptávku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mezi poslední aktivity na trhu patří například nabídka takzvané dotované hypotéky společnosti Crestyl. Velký developer Finep zase nabízí bydlení zdarma během výstavby koupeného bytu. Tyto akce však mají podmínky a pravidla. Dotovaná hypotéka Crestylu se týká jen prvního úrokového období hypotéky, jejíž fixace činí tři roky a je možné ji uzavřít jen se smluvní bankou developera.

V případě Finepu je akce pro klienty, kteří u vybraných bytů nevyužijí nabízenou slevu a koupí si bydlení za takzvanou základní cenu. Developer v takovém případě bude klientovi vyplácet příspěvek, avšak maximálně do výše rozdílu základní a zvýhodněné ceny. Finep současně zákazníkům nabízí bezplatné zprostředkování nájemního bydlení v Praze.

Z dalších velkých developerů Central Group inzeruje desetiprocentní slevu na všechny dokončené a dokončované byty. Ekospol garantuje u svých projektů nejnižší ceny. Pokud klient nalezne srovnatelnou nabídku v jiném srovnatelném developerském projektu, firma tuto nabídku dorovná a klientovi poskytne další slevu 50 000 korun.

Trvale výhodné ceny

Výjimkou ze slevových kampaní je Skanska. Firma oznámila, že přestává bojovat o zákazníky pomocí slev. "Místo toho developer nově nabízí trvale dobré ceny, u kterých přicházející klienti již nejsou nuceni smlouvat o další slevy," uvádí firma.

Ze zveřejněných údajů Ekospolu a společnosti Trigema vyplývá, že za letošní tři čtvrtletí prodeje nových bytů v Praze vzrostly.

"Prázdninové slevy developerů v kombinaci s nízkými sazbami hypotečních úvěrů trhu s byty nepochybně prospěly," sdělil mluvčí Trigemy Jaroslav Drda. Nabídka novostaveb v hlavním městě ale podle něj stále převyšuje poptávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám