Hlavní obsah

Park v Praze 10 se pyšní prestižním oceněním Grand Prix architektů

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prestižní ocenění Grand Prix architektů 2012 v jedné z kategorií získal projekt revitalizace parku Malinová – Chrpová v Praze 10.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Nový park vyhovuje dětem i seniorům – má i dvě hřiště a vodní prvky.

Článek

„Naším záměrem bylo vytvořit z tohoto parku atraktivní odpočinkové centrum Zahradního Města, což se nám podařilo. Získané ocenění to jednoznačně potvrzuje,“ říká starosta desáté části Milan Richter (ODS).

Revitalizace za podpory EU skončila před rokem. „Podařilo se nám vybudovat přírodní odpočinkové místo nejen pro rodiny s dětmi, ale i seniory s novými trávníky, mobiliářem, dvěma hřišti a centrálním vodním prvkem. Proto park v současné době považujeme za jedno z nejvýznamnějších míst v Praze 10,“ doplňuje zástupce starosty Vladimír Novák (ČSSD).

Porota ocenila nejen architektonický koncept, ale i zásluhu městské části o zlepšení úrovně veřejného prostoru. Park nabízí prostředí, které dobře slouží různým skupinám návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám