Hlavní obsah

Beroun opraví památkovou zónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Beroun chce do roku 2015 investovat 30 miliónů korun do oprav městské památkové zóny. Nejrozsáhlejší rekonstrukce se bude týkat domu v Zámečnické ulici, který se přemění v muzeum hrnčířství.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Beroun

Článek

Počítá se také s revitalizací Zábranského parku, opravou hradeb, ulic nebo radnice. Informovala o tom starostka Šárka Endrlová (Nezávislí Berouňáci). Za opravy památek město od roku 1994 utratilo kolem 600 miliónů korun.

Největším problémem bude podle Endrlové plánovaná revitalizace Zábranského parku, který patří církvi a město s ní musí složitě vyjednávat o podmínkách jeho obnovy.

Největším projektem bude rekonstrukce domu v Zámečnické ulici, který město nedávno získalo od státu. Bude v něm muzeum berounské keramiky, která pochází zejména z 16. a 17. století.

Plán rekonstrukce památek počítá i s opravou přízemních prostor radnice, které jsou po povodních v roce 2002 stále vlhké.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám