Hlavní obsah

Zájem o bydlení v Česku oproti loňsku roste, uvádí server Sreality.cz

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z návštěvnosti serveru Sreality.cz vyplývá, že Češi mají v letošním roce o bydlení mnohem větší zájem než loni. Ke koupi hledají častěji domy než byty, hodnota domu se v průměru pohybuje kolem tří miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Nejčastěji hledanou položkou na serveru Sreality.cz je v letošním roce rodinný dům ve větším městě či jeho blízkém okolí, s cenou do tří miliónů korun.

Článek

Podle serveru Sreality.cz, co do návštěv největšího českého serveru s nabídkou nemovitostí, to vypadá, že lidem dělá hlavu hrozba vyššího DPH, a proto si mnozí chtějí najít vhodné bydlení ještě letos.

Dokazují to jednoznačně i statistiky, podle kterých je letošní celoroční návštěvnost serveru Sreality.cz vyšší než loňská. V tradičně nejsilnějším návštěvním měsíci (březnu) se o bydlení zajímalo téměř 640 000 reálných uživatelů (o 15 % více než minulý rok). Ale i podzimní měsíce vykazují vyšší návštěvnost oproti loňsku.

Nejčastěji lidé hledají rodinné domky ve větších městech a jejich okolí, jejichž cena se v průměru pohybuje kolem částky tři milióny korun, a to napříč celou republikou. V Praze se hranice za bydlení šplhá k pěti miliónům.

V desítce nejžádanějších lokalit je Praha, Brno, Plzeň, Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, Liberec, Pardubice, České Budějovice a Ústí nad Labem.

Nejžádanější dispozicí bytu je 3+1

I byty se hledají velmi často ve stejných lokalitách jako domy (větší města či jejich okolí), nejčastější hledanou dispozicí je 3+1 (nejžádanější v Brně). V Praze jsou nejhledanějšími byty 2+kk.

Třetí nejvyhledávanější dispozicí bytu je 2+1, následuje 3+kk a 1+1. Cenová relace se u hledaných bytů liší podle lokalit. V Praze se nejčastěji hledají byty v cenovém rozmezí  dva až dva a půl miliónu korun, v Brně jsou ceny vyhledávaných bytů až o milión korun nižší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám