Hlavní obsah

Pražské kino Aero se dočkalo částečné přestavby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské kino Aero se po 13 letech nepřetržitého provozu dočkalo částečné přestavby. Potřebná rekonstrukce se dotkla foyer, baru a toalet, čímž je tento sál kompletně bezbariérový. Filmoví fanoušci se mohou těšit na lepší design respektující krásu staré budovy, mnohem lepší dispozice a WC s přebalovacím pultem pro nejmenší děti diváků, oznámil ČTK Jiří Šebesta ze společnosti Aerofilms.

Článek

Rekonstrukce se uskutečnila ve spolupráci s Městskou částí Praha 3 pod vedením Lenky Křemenové a Davida Maštálka ze studia A1 Architects. Celkově zvýšila komfort prostoru, jehož křest se podle ředitelky kina Zuzany Kameníkové uskuteční 9. prosince pod krycím názvem Aerobar v novém: 12 rozhněvaných sbíječek.

"Budou se promítat filmy Big Lebowski a také Vorlův Kouř, ve foyer bude znít hudba Tea Jaye Iva. Za vstupné 30 Kč dostanou diváci nejen drink dle své volby na baru zdarma, ale navíc filmový DVD dárek," dodala ředitelka.

V roce 1998 skupina lidí stojících za legendární hospodou U vystřelenýho oka převzala od Prahy 3 provoz žižkovského kina Aero. Zahájili tím novou historii budoucího úspěšného klubového kinosálu s kapacitou 336 míst. Stal se místem dobrých filmů a jedním z nejstarších filmových klubů v České republice. Měsíčně uvádí minimálně 60 různých titulů, rozsáhlé retrospektivy režisérů a jednorázové projekce filmů, které nejsou v české distribuci.

Každý pátek a sobotu rozšiřuje Aero program o noční projekce filmů. Vybrané projekce obohacuje o lektorské úvody, program o nevšední akce a happeningy, prostor baru o výstavy fotografií a plakátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám