Hlavní obsah

Praha chce postavit haly pro bezdomovce

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský magistrát narazil snahou vyřešit problém s chybějícími lůžky pro lidi bez přístřeší během období krutých mrazů na nezájem. Vypsal sice výběrové řízení na dodatečné ubytovací kapacity, ale nikdo se do něj nepřihlásil.

Foto: Profimedia.cz

Praha chce vyřešit problém s nedostatkem míst pro bezdomovce montovanými halami.

Článek

Na jednání, kterého se v úterý účastnil primátor Bohuslav Svoboda (ODS), náměstek primátora pro oblast zdravotnictví Ivan Kabický (ODS) a radní pro sociální oblast Petr Dolínek (ČSSD), se rozhodlo o nákupu obřích montovaných hal. Ty bude možné podle aktuálních potřeb nainstalovat ve vhodných lokalitách. Problémem jsou ale finance.

„Dohodli jsme se, že do konce týdne musíme najít v rozpočtu města potřebné finanční prostředky jak na nákup těchto hal, tak na zajištění provozu pro letošní zimu,“ oznámil radní Dolínek, který si pochválil tento krok jako dlouhodobé řešení problému, který metropoli trápí.

O zajištění provozu by se mělo postarat Centrum sociálních služeb Praha, které se práci s bezdomovci dlouhodobě věnuje. Klientům zařízení bude zajištěna i nezbytná zdravotní péče.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám