Hlavní obsah

Rakušané lákají Čechy do Alp

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi se stávají významnou součástí rakouského turistického ruchu. Podle Roberta Hermandingera, jednatele Falkesteiner Gruppe, vzrůstá poptávka Čechů po vlastním rekreačním bydlení v Alpách.

Foto: Profimedia.cz

Katschberg se během posledních 15 let podařilo obnovit a vytvořit z něj jedno z nejmodernějších středisek.

Článek

„Pro určitou skupinu lidí totiž přestaly platit hranice již dávno, cestování je mnohem jednodušší, standardně používají dvě měny – koruny a eura – a nechtějí se spokojit s chalupou v Krkonoších,“ říká Hermandinger, který zastupuje projekt unikátních designových prázdninových bytů Edelweiß v rakouském Katschbergu.

Zájem Čechů o rekreační bydlení vzrostl

Apartmány si podle Hermandingera najdou zcela jistě i mezi Čechy své příznivce. „Byli jsme překvapeni vzrůstajícím počtem dotazů z české strany, a to nás přivedlo na myšlenku rozšířit náš prodej i na český trh,“ uvedl Hermandinger a dodal, že Češi mají svoje pevné postavení v rakouském turistickém byznysu.

Integrace smazala hranice

„Integrací Evropy se smazaly hranice jednotlivých států a určitá skupina lidí toho velmi využívá. Tito lidé jsou zvyklí cestovat nejen za prací, ale také za odpočinkem a relaxací. Ve dnech volna si chtějí dopřát odpovídající míru luxusu. Spojení neodolatelné přírodní scenérie, možností sportovního vyžití a kvalitního zázemí by mělo oslovit zájemce,“ doplnil Robert Hermandinger.

Ze zanedbané lokality je moderní středisko

Katschberg, který patřil dlouhá léta k nejhorším střediskům se zastaralými lanovkami a malou kapacitou ubytování, se během posledních 15 let podařilo obnovit a vytvořit z něj jedno z nejmodernějších středisek, i když ne tak rozsáhlé, jako ostatní lyžařská střediska.

Klienti mohou své apartmány pronajímat, není to ale podmínkou. Výnosy z pronájmu se pohybují okolo 4 % ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám