Hlavní obsah

Nový hollywoodský trend - pryč s nemovitostmi

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to skoro jako nějaká nová ztřeštěná móda. Kdo chce být v Hollywoodu in, ten se zbavuje nemovitostí – rezidencí, rančů i zámků. Jednou jsi nahoře, podruhé dole – to platí i pro hollywoodské hvězdy první velikosti. Strašák zchudnutí, byť hodně v uvozovkách, se nevyhnul ani jim. Někoho přitlačila finanční krize, jiného daňový úřad, po dalším už ani pes neštěkne.

Foto: Profimedia.cz

Na luxusní rezidenci v kalifornském Bel Airu nenašel Nicolas Cage kupce.

Článek

Honosných sídel, která pamatují bouřlivé večírky, partnerská dramata a někdy třeba i kokainová dobrodružství, se někteří potřebují či přesněji řečeno musí zbavit prakticky za každou cenu – takže na prodeji pořádně tratí.

Zadlužený Cage: Jeho skvosty nikdo nechce

Nicolas Cage (46), jeden z nejlépe placených herců, se předloni propadl až na úplné dno. Na lopatky ho skoro položil berňák. Kvůli nezaplaceným daním se natolik zadlužil, že se musel vzdát mnoha skvostů doslova za babku.

Jako prvního se zbavil domu v kalifornském Newport Beach, na řadu přišel i bavorský zámeček Neidstein, jehož počátky údajně spadají až do jedenáctého století. Do oka mu padl v roce 2006. Odhaduje se, že za něj dal přes 1,5 miliónu britských liber (47 mil. korun), avšak přinejmenším dvojnásobek vložil do nákladné rekonstrukce objektu.

Cageovi zůstaly v USA obří domy v San Francisku, Las Vegas a na Bahamách, k tomu ještě může složit hlavu ve dvou apartmánech v New Yorku.

A tak se zámek s 28 pokoji a pozemky a lesy o rozloze téměř 165 hektarů, který Cage navštívil jen jednou a kvůli němuž se začal učit německy, objevil v nabídce realitní kanceláře. „Kvůli obtížné ekonomické situaci jsem si ho bohužel už nemohl dovolit,“ řekl Cage. „Ale i když nám zámek Neidstein už nepatří, v mé paměti určitě zůstane.“

Znalci jeho poměrů předpovídali, že tím s výprodeji nekončí – a nespletli se. Loni v dubnu začaly realitní kanceláře nabízet hned několik jeho dalších nemovitostí. Problém je, že je nikdo nechce.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Cage tak dlouho „zapomínal“ na berňák, až ho to stálo i bavorský zámek.

Dům na Cope de Oro Road v kalifornském Bel Air zkoušel prodat už předloni, avšak 35 miliónů dolarů (734 mil. korun) se všem zdálo příliš. Letos za tuto vilu v tudorovském stylu s tenisovými kurty, třemi bazény, divadlem a vyhlášeným vinným sklepem chce už jen 19 miliónů dolarů (400 mil. korun). Avšak ani při této „slevě“ zájemci nestáli ve frontě.

Cage proto na trh přihodil další nemovitosti. Tak třeba soukromý ostrov na Bahamách o rozloze 182 tisíc metrů čtverečních, bohatě zdobenou vilu v Middletownu, vilu v Las Vegas a ještě k tomu dva historické domy v New Orleans. Kýčovité stavby ve středu New Orleansu chce prodat za sedm miliónů dolarů (147 mil. korun).

Zdá se vám, že chudák Cage přišel o všechny střechy nad hlavou? Omyl, navzdory veškerým ztrátám si udržel luxus, o němž se většině smrtelníků může jen zdát. Zůstaly mu totiž obří domy v San Francisku, Las Vegas a na Bahamách, k tomu ještě může složit hlavu ve dvou apartmánech v New Yorku, a pokud bude mít Spojených států dost, v Británii mu stále říká pane čtyřpatrový dům v Bathu a zámek z 18. století.

Sharon nemůže vyžít jen ze staré slávy

Sharon Stoneové (52), sex -symbolu devadesátých let, taky není dvakrát do zpěvu. Je za zenitem a Hollywood se k ní obrátil zády. O lukrativních hereckých podmínkách především z první poloviny devadesátých let, kdy si mohla směle říci o druhé nejvyšší honoráře po Julii Robertsové, si už může jen nechat zdát.

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stoneová musí prodat vilu v Beverly Drive, i když na tom pořádně prodělá.

Rozhodně nemá na to, aby si nadále mohla dovolit rozlehlé sídlo v Beverly Drive. Herečka, která zazářila ve filmu Základní instinkt, ho koupila před čtyřmi lety za jedenáct miliónů dolarů (231 mil. korun). Nechybějí v něm tenisové kurty, bazén, meditační zahrada a vila pro hosty. Protože se ho potřebuje zbavit, snížila cenu, takže přijde přinejmenším o dva milióny dolarů (42 mil. korun).

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stoneová

„Velice na usedlosti lpěla. Považovala ji za důkaz toho, jak se sama dokázala prosadit – z nuly až na vrchol. Jako potvrzení toho, že ji veškeré nasazení a její vůle, kterou projevila už jako dcera barvíře a účetní z malého městečka z Pensylvánie, stály za to. To, že ji prodává, vypovídá o mnohém,“ řekla listu The San Francisco Chronicle nejmenovaná přítelkyně herečky. V Hollywoodu se proslýchá, že honosnou rezidenci chce koupit dlouholetý ctitel Stoneové – prý původem z Číny nebo z Ruska.

Sharon na usedlosti velice lpěla. Považovala ji za důkaz toho, jak se sama dokázala prosadit – z nuly až na vrchol. To, že ji prodává, vypovídá o mnohém,
řekla přítelkyně Sharon Stoneové

Bondova dívka prchá před vzpomínkami

To Scarlett Johanssonová (25) jde z role do role, lidé zbožňují její písničky, může si vybírat z nabídek režisérů a ještě si skvěle vede v reklamě. Řeklo by se, že se topí v penězích a že bude nemovitosti skupovat.

Proto jako šok zapůsobilo zjištění, že spolu s manželem, kanadským hercem Ryanem Reynoldsem (34), převedla do nabídky realitní kanceláře haciendu Espanola v Los Angeles – a to i za cenu, že ze sedmi miliónů (147 mil. korun), za něž ji pořídili, přijdou takřka o třetinu.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová nechce žít s hypotékou. Odnese to její losangeleská rezidence ve španělském stylu.

„Jsou úspěšní, jen co je pravda. Zatěžují je však hypotéky a především má Scarlett už po krk zadlužení.

Ranč, kde prožili vášnivé líbánky, prodávají i se ztrátou,“ potvrzuje módní návrhářka Paula Craigová, která se s dvojicí zná už léta.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová

Jiným případem je čokoládová kráska Halle Berryová (43), která mimo jiné zazářila jako dívka legendárního agenta Jamese Bonda. Dům v Beverly Hills koupila před devíti lety. Na rozdíl od většiny kolegů nasadila oscarová herečka vysokou cenu.

Ačkoli si vilu pořídila za 2,2 miliónu dolarů (46 mil. korun), střelit ji chce za pět. S prodejem pospíchá, protože se rozešla s dlouholetým partnerem – o deset let mladším kanadským modelem Gabrielem Aubrym, s nímž má dvouletou dceru. Rezidence pro ni prý zůstává místem plným trpkých vzpomínek.

Foto: Profimedia.cz

I Halle Berryová má potíže. Nejde ale o finance – nechce vzpomínat na ztracenou lásku.

Reklama

Související témata:

Související články

Český Těšín vzkřísil kavárnu Avion

Po více než 70 letech se v sobotu opět otevřely dveře proslulé českotěšínské kavárny Avion. Nová multifunkční literární čítárna a kavárna stojí na místě...

Výběr článků

Načítám