Hlavní obsah

Český rozhlas se vrátí do budovy ve Vinohradské, budovu na Žižkově prodá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Český rozhlas chce prodat svou budovu na pražském Žižkově. Zde nyní sídlí Radio Wave a Radio 4. Tyto stanice se do letošního podzimu přestěhují do nově zrekonstruované historické budovy ve Vinohradské ulici. Zde vznikne ucelený komplex, kde najde zázemí většina vysílacích stanic rozhlasu. Novinářům to řekli zástupci vedení Českého rozhlasu při prohlídce zkolaudované budovy.

Článek

Za kolik bude objekt na Žižkově k prodeji, zatím vedení rozhlasu neprozradilo. Stěhování Radia Wave a Radia 4 začne na konci léta poté, co se ve Vinohradské zabydlí další stanice, které zde najdou zázemí. Ty se začnou stěhovat zhruba za dva týdny, a to z budov v ulici Římská, kde jsou stanice v "provizoriu" od podzimu roku 2007.

Rekonstrukce budovy ve Vinohradské, která pochází ze 30. let minulého století, začala první etapou v letech 2004 a 2005. Druhá etapa navázala na podzim 2007. Vzhledem k věku a hodnotě této budovy na rekonstrukci dohlíželi památkáři. Původní interiéry zde byly zachovány či nahrazeny replikami. Jedinými novými prvky tak jsou rozvodné skříně či průhledy.

"Jedná se o největší stavební zásah v dlouholeté historii této kulturní památky, který vyžaduje citlivá řešení s ohledem na její jedinečnost," řekl generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám